Dansefeber på Frysja 33

Dans er gøy! Her er cicilie Kristoffersen fra Bygdøy i farta.

Hver torsdagskveld arrangerer Kjelsås' Civitan disco for psykisk utviklingshemmete - fra hele Oslo. Og det betyr stinn brakke på Frysja 33.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2007 kl 11:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Denne fyren er visst stamgjest på discoen hver torsdag kveld. Men hvem er han egentlig? Kristin Tufte Haga

Se bildet større

Mamman til Line Mari, Malin Aursnes, (Gamlebyen) skryter av discoen på Frysja33. - Flott å slippe å melde seg på fra gang til gang, sier hun. Kristin Tufte Haga

Se bildet større

Denne karen kjenner du kanskje igjen fra TV2 og Lottoreklamen? - Men jeg liker å danse også, sier Bjørn Terje Axelsen fra Stovner, som er "veteran-medlem" på Kjelsås-discoen. Kristin Tufte Haga

Se bildet større

Abdul Basit fra Øvre Lindeberg (Alna bydel) er glad i å danse. Men han sporter også, og er blant annet medlem av Kjelsås Idrettslag. Kristin Tufte Haga

Se bildet større

Line Mari Aursnes fra Gamlebyen øver på "moves'ene". Kristin Tufte Haga

Se bildet større

Pål Berntsen fra Kjelsås har også dansefeber.

Kjelsås: Discomusikken kan høres lenge før man kommer frem til det gamle mursteinshuset "Frysja 33", ved fossen på Kjelsås. Og inne er det høy stemning og stinn brakke - med danseglade barn, unge og voksne.

- Vi har arrangert disco her i rundt 10 år. Det er gledelig at det blir flere og flere brukere. Det viser ihvertfall at dette er et tilbud som det er behov for, sier leder av Civitans avdeling på Grefsen/Kjelsås, Roy Jensen.

Han forteller at det er rundt 50 "betalende" danseglade innom hver torsdagskveld. Brukerne betaler 30 kroner for inngangsbilletten, men eventuelle ledsagere slipper å betale. Og alle som jobber på discoen hver torsdag, gjør det på frivillig basis.

Idrettslag

Civitan driver også egen idrettsgruppe for psykisk utviklingshemmete i Kjelsås IL. Roy Jensen er selv fra Kjelsås, og har mange års bakgrunn fra det lokale idrettslaget.

- Det var der ideen om en egen gruppe for psykisk utviklingshemmete startet, og nå er det i overkant av 30 medlemmer. Mange av de dansefrelste på torsdagskvelden, trener blant annet også sammen på Grefsen skole hver mandag, og så er det svømmetrening på onsdagene. Idrettslagets medlemmer kommer også fra hele byen, forteller Roy.

Billig og veldig bra

Mamma Malin Aursnes og datteren Line Mari fra Gamlebyen er ganske ferske på Frysja33-discoen, og benytter kvelden til også å feire Line Maris 18 års dag.

- Line Mari er helfrelst på dansingen, og storkoser seg. Dette arrangementet er helt topp. Topp å slippe å melde seg på, og i stedet bare droppe inn på de torsdagene som passer, sier Malin.

- I tillegg er dette et flott lokale, med stor plass på discoen i andre etasje, og café i første etasje. Ønsker man å spise, prate eller kanskje spille spill, så er det også mulig. Og maten er jo veldig rimelig, kun 35 kroner for en hamburger med pommes frites. Det er ikke verst, sier Malin, som skryter av de "frivillige" fra Civitan som fungerer som kokker, servitører, vakter og ryddehjelper.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse