Loppemarked for gatebarna: – De trenger vår hjelp!

Wenche Lunde er brennende engasjert i arbeidet med gatebarn i Estland. foto: elisabeth c. wang

Wenche Lunde er primus motor for "Stiftelsen gatebarna i Estland". Denne helgen arranger medlemmene loppemarked i Korsvoll idrettshus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 10:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KORSVOLL: – Inntektene fra loppemarkedet går uavkortet til vårt arbeid for gatebarna i Estland, og spesielt med tanke på den årlige leiren som vi arrangerer, sier Lunde.

Sommerleir

Leiren hun viser til ble i sommer arrangert for sjette gang. 26 barn fra Estland i alderen 5-19 år fikk oppleve to uker i Norge. De la sorger og bekymringer på vent.

– Leiren er en betydelig utgiftspost og kommer på cirka 100.000 kroner inkludert fly, leir, mat og aktiviteter. Den betyr likevel så utrolig mye for disse barna og er en mulighet for dem til å se at livet har flere sider. De forstår at hvis de går på skole, jobber og får seg en utdannelse er det stor sannsynlighet for at de vil lykkes. Mange av dem har sett mye vondt og levd i familier hvor de selv har måttet ta kontrollen. Da handler det mer om bare å overleve, i forhold til å drømme om hva fremtiden vil bringe, sier Lunde.

Starten

Hun fikk lyst til å engasjere seg etter å ha vært på korturer med Korsvoll familiegospel. Flere av turene gikk til nettopp Estland hvor behovet for hjelp var betydelig.

– Det tok ikke mer enn et halvt år fra jeg sluttet i koret til jeg tok kontakt med en forbindelse jeg hadde i Tallinn. Jeg fikk også med meg Misjonskirken på Majorstuen hvor jeg er med. De tar seg av det økonomiske i stiftelsen, noe jeg mener vitner om vår seriøsitet, sier Lunde.

I dag er det mange medlemmer fra både korsvoll, Nordberg og Grefsen med i stiftelsen. Flere hadde hun med seg fra Korsvoll familiegospel.

– Tre ganger i året reiser en gjeng av oss til Tallinn for å kjøpe inn mat og reise rundt til cirka 100 familier for å dele ut. Vi tar også med oss barn i svømmehallen, slik at de kan kose seg noen timer og tenke på noe annet.

Fadderskap

Gjennom et fadderskap støtter stiftelsen også en kirke i Tallinn, som har bygget barnehjem i 2. etasje. Kirken mottar noe fast inntekt hver måned fra fadderordningen.

– Vi håper og tror at mange vil legge turen innom loppemarkedet i helgen og at folk har mulighet til å donere noen lopper. Vi har bruk for all den hjelpen vi kan få, og jeg kan love at pengene hjelper dem som trenger det, avslutter Lunde.

Loppemarked lørdag fra kl. 11.00-17.00 og søndag fra kl. 12.00-16.00. Innlevering av lopper i morgen fra kl. 18.00-22.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse