ANNONSE
Annonse

De unges nysirkus

er artig, syns de på Trikkehallen.

Trikkehallen på Kjelsås hadde onsdag rigget og klart for vårkurset; Nysirkus. Etter bare få minutter var barna oppe i en pyramide og sjonglerte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJESÅS: – Vi har holdt på i fire år med kurs til barn og unge. Vi er jo en stor bydel, fra Ullevål til Lofthus, som dessverre har lite kulturskoletilbud til barna. Derfor er det fint at vi har en plass som Trikkehallen til å sette opp for eksempel kurs i keramikk, tegning og maling, nysirkus og teater, sier Kjetil Wevling, som jobber for å gi barna i Nordre Aker de perfekte kulturtilbudene.

Barna begynner allerede å renne inn i Trikkehallens lokaler i Midtoddveien 12. De to instruktørene på nysirkuskurset setter seg velvillig ned til en kopp kaffe og et glass sjokolademelk før første øving.

Nysirkus instruktørene

Darina Cizkova og Cecilie Helme er de to instruktørene på nysirkuskurset. Her skal sjongløren (og skuespilleren) og luftakrobatikk-pedagogen lære barna motoriske øvelser og teater.

– De skal lære å beherske ferdighetene og kreativiteten sin. En blanding av bevegelse og kunst, sier Cizkova.

– Vi har nå 16 barn på nysirkuskurset, det er kanskje litt rotete fordi vi er en stor gruppe, men vi liker det å jobbe med barn og lære de nye ting. Det er som å forme en brøddeig, forteller Helme fornøyd.

Det instruktørene ønsker seg aller mest nå er å utvide kursgruppene.

– Vi vil gjerne ha med flere eldre barn. De fra 6. til 7. klasse er hjertelig velkommen, sier Helme.

Første gang for barna

I hjørnet av Trikkehallens egen kafé sitter tre jenter å fniser og ler. De prøver seg på en runde "Nødt eller sannhet".

Ida, som er storesøsteren til, Ruth og Nathalie, går i 4. og 5. klasse. Jentene smiler alle pent.

– Dette er vår første gang på nysirkuset, vi tror det blir gøy, forteller de i kor.

– Jeg kan allerede å sjonglere, for jeg har fått mitt eget sjongleringssett i presang, så dette blir lett, sier Ruth.

Alle de tre jentene kan fortelle at det ikke vil bli noe stor utfordring, de kan alle noe fra før av, heller ikke det å stå på en scene i mai-forestillingen høres skremmende ut.

De kjenner heller ikke noen andre som skal delta på nysirkuskurset, men de rynker litt på nesen når vi forteller at de kanskje vil få noen nye venner.

Etter bare noen minutter ut i første nysirkus øvingen er barna oppe i en tredelt pyramide. Noen har fått oppgaven å balansere på en annens rygg, mens noen ligger på magen og "bakkesjonglerer".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse