Den ville anda og andre spill og sprell

Fra garasje og varemottak, nå snekkerverksted og til høsten publikumslokale. Riksteateret er godt øvet i tilpasning av scenerom og kreativ rigging.

Oslo som del av Distrikts-Norge. Riksteateret åpner for publikum i Nydalen til høsten.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Sufflør Miriam Prestøy Lie følger med skuespiller Lavleeen Kaur og manuset til Ibsens "Hedda Gabler".

Nydalen: En ærverdig sofa. Det merkes. Vi sitter godt og venter på informasjonssjefen ved Riksteateret.

Hektisk

- Sofaen kommer fra Ridehuset i sentrum og pleide å være "pelsbelagt" med sorte hestehår da vi hadde våre lokaler i Kongens gate, kommenterer en hektisk Stian Lindqist, produksjonsteknisk sjef med mye å gjøre nå før høstens Ibsen-festival.

Et område ved teateret som til vanlig er garasje og varemottak skal omgjøres til rustikt publikumslokale før Riksteateret åpner for publikumsforestillinger i Nydalen. Nye scener skal snekres, det pugges og finpusses før det omreisende teaterets scener for første gang blir en del av Ibsen-festivalen i perioden 24. august til 9. september. Før teateret, som vanlig, setter ut på veien.

Norskindisk Hedda Gabler

- Nytt av året er at også andre teatre får anledning til å spille for Oslos publikum i Nydalen. Den Nationale Scene setter opp "Lille Eyolf", fra Rogaland Teater kan vi få se "Når vi døde våkner". Pocketteateret vil vise en kortversjon av Vildanden; "Den ville anda" og selvfølgelig skal "Peer Gynt" på scenen, denne høsten i Nydalen med Teater Manu.

Riksteaterets egen oppsetning er "Hedda Gabler" med norskindiske Lavleen Kaur og Jørgen Langhelle i rollene som Hedda og Jørgen Tesmann, et tradisjonsrikt norsk stykke skal inn i en spennende fremmedkulturell setting, melder informasjonssjef Helge Wille Rekdal, som ønsker bydelens innbyggere velkommen til Nydalen til høsten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse