Den ville anda og andre spill og sprell

Den ville anda og  andre spill og sprell

Fra garasje og varemottak, nå snekkerverksted og til høsten publikumslokale. Riksteateret er godt øvet i tilpasning av scenerom og kreativ rigging.

Oslo som del av Distrikts-Norge. Riksteateret åpner for publikum i Nydalen til høsten.

Tekst:

Publisert:

Nydalen: En ærverdig sofa. Det merkes. Vi sitter godt og venter på informasjonssjefen ved Riksteateret.

Hektisk

- Sofaen kommer fra Ridehuset i sentrum og pleide å være "pelsbelagt" med sorte hestehår da vi hadde våre lokaler i Kongens gate, kommenterer en hektisk Stian Lindqist, produksjonsteknisk sjef med mye å gjøre nå før høstens Ibsen-festival.

Et område ved teateret som til vanlig er garasje og varemottak skal omgjøres til rustikt publikumslokale før Riksteateret åpner for publikumsforestillinger i Nydalen. Nye scener skal snekres, det pugges og finpusses før det omreisende teaterets scener for første gang blir en del av Ibsen-festivalen i perioden 24. august til 9. september. Før teateret, som vanlig, setter ut på veien.

Norskindisk Hedda Gabler

- Nytt av året er at også andre teatre får anledning til å spille for Oslos publikum i Nydalen. Den Nationale Scene setter opp "Lille Eyolf", fra Rogaland Teater kan vi få se "Når vi døde våkner". Pocketteateret vil vise en kortversjon av Vildanden; "Den ville anda" og selvfølgelig skal "Peer Gynt" på scenen, denne høsten i Nydalen med Teater Manu.

Riksteaterets egen oppsetning er "Hedda Gabler" med norskindiske Lavleen Kaur og Jørgen Langhelle i rollene som Hedda og Jørgen Tesmann, et tradisjonsrikt norsk stykke skal inn i en spennende fremmedkulturell setting, melder informasjonssjef Helge Wille Rekdal, som ønsker bydelens innbyggere velkommen til Nydalen til høsten.

Annonse
Annonse
Se bildet større

Sufflør Miriam Prestøy Lie følger med skuespiller Lavleeen Kaur og manuset til Ibsens "Hedda Gabler".

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!