– Denne boken kommer jeg til å ta godt vare på

Eline har anmeldt jubileumsboka for Kjelsås skole. Her sammen med skolebygget, trolig fotografert en gang på 1920-tallet. FOTO: PRIVAT / UKJENT PERSON (OSLO MUSEUM)

BOKANMELDELSE: Etter noen utfordringer ble det jubileumsbok i forbindelse med Kjelsås skoles 100-årsfeiring i fjor. Nå har Eline i 6. klasse anmeldt «Kjelsås skole 1917-2017»

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: – Det lå litt forventninger i luften om en jubileumsbok, sa Maja Husa Jakobsen i Kjelsås skoles FAU til Nordre Aker Budstikke i januar. I 2017 fylte Kjelsås skole 100 år, men det var ikke budsjett til en jubileumsbok.

– Prosjektet ble nesten lagt på hyllen. Men etter to år, og flere runder med kreative løsninger og mange dugnadstimer, så ble det bok likevel, på lavbudsjett, i regi av Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU), med utgangspunkt i FAUs jubileumsblogg, sa Jakobsen.

Her kan du lese historien om hvordan boka ble til, og Nordre Aker Budstikkes omtale av den tidligere i år.

Bokanmeldelse «Kjelsås skole 1917-2017»

Resultatet ble boka «Kjelsås skole 1917-2017», og FAU ønsket seg en bokanmeldelse. Den utfordringen tok Eline Nyberg i klasse 6a. Her er hennes anmeldelse av jubileumsboka:

«Jeg har lest boken og synes den var veldig bra. Jeg brukte ca 1 uke på å lese den, og jeg hadde den med på skolen og leste i den i skolens lesekvarter.

Boken er variert, den handler blant annet både om intervju med barn og om eldre. Noe handler om gamle dager, og noe handler om 100års jubileet.

Noen tekster er mer kompliserte enn andre, men jeg forstod i grunnen alt. Jeg likte at det også er mange bilder og tegninger i boken. Jeg lærte mye nytt om skolen og hvordan det var på Kjelsås før. Lærerne våre forteller oss av og til litt om skolens historie, men å lese denne boken var en helt annen opplevelse, fordi det er samlet så mye informasjon om skolen i samme bok.

En av lærerne mine ble veldig nysgjerrig på å lese boken selv, da hun så at jeg leste i den på skolen. Det er positivt at det er laget en slik bok om Kjelsås skole. Boken anbefales også til barn, ikke bare til voksne. Denne boken kommer jeg til å ta godt vare på.»

Nytt opplag

FAU har nå fått trykket opp boka på nytt etter flere bestilling. Den koster 320 kroner, og de som ønsker et eksemplar kan sende sin bestilling til FAU innen 9. mars, opplyser Maja Husa Jakobsen. De som har barn på Kjelsås skole kan bestille direkte fra sin FAU-representant.

LES OGSÅ:

Feiret 100 år: Foreldrene har laget jubileumsbok om skolen

Kjelsås skole 100 år - mye har skjedd opp gjennom årene

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse