Derfor er det vanskelig å finne tilbake til kvinnene i slektsforskningen

Lørdag kan bli en spennende dag på Sogn. FOTO: Kvinne ved vevstol på Hjula Væveri, ca 1950 (Fotograf: Erik Schibbye, NTM C24449)

Lørdag står de klare på Riksarkivet på Sogn, for å hjelpe deg med å finne tilbake til blant annet kvinnene i slekta.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.10.2016 kl 09:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGN: Veldig spennende med slektsforskning.

Lørdag er det igjen slektforskerdag på Riksarkivet på Sogn, fra klokken 10.00.

Det er Slekt og Data Oslo og Akershus i samarbeid med Riksarkivet, Statsarkivet i Oslo og Oslo byarkiv som inviterer til årets Slektsforskerdag den 29. oktober. Tema i år er kilder til kvinnenes historie.

Foredrag, utstillere og slektsforskning

– I år er det den syvende gangen vi ønsker velkommen til Slektsforskerdagen i riksarkivbygningen. Arrangementet er en stor begivenhet for alle som er interessert slektsforskning, ifølge pressemeldingen.

Det blir foredrag, åpen lesesal og rundt 30 utstillere. Samt stiller et helt korps med veiledere fra Data Oslo/Akershus, som vil hjelpe og veilede publikum.

Kvinnene

Kilder til kvinnenes historie er lokalt tema i år.

– Som mange slektsforskere har fått erfare, er det ofte vanskelig å finne kvinner i arkivene. Det er for eksempel ikke uvanlig å finne en mor oppført som Lars Hansens kvinne i dåpsbøker fra 1700-tallet, og det er først i 1801 at kvinner står oppført med et eget navn i folketellingene, skriver pressemeldingen videre.

Foredragene på Slektsforskerdagen omhandler dette.

– Carl Birger van der Hagen starter opp med et foredrag om morslinjer i slektsforskning der DNA kan være et hjelpemiddel, mens Ingebjørg Eidhammer fra Teknisk Museum snakker om kvinnene i arkivene etter Hjula Væveri, Akers mek. Verksted og Ringnes Bryggeri.

Farskapssaker

I tillegg skal Jolanta Akre fra Statsarkivet i Oslo snakke om farskapssaker. Til slutt skal slektsforskeren Terje Pettersen-Dahl fra Riksarkivet holder et innføringskurs i slektsforskning.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse