– Det er helt greit med sommerfugler i magen!

MArianne Borgen er vert når de jubilerende osloskolene skal feire i Rådhuset etter barnetoget. Her fra et besøk på Kringsjå i fjor. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er bare å glede seg til å gå først i 17. mai-toget, sier ordfører Marianne Borgen til Kjelsås-elevene. Hun inviterer dem på fest i Rådhuset med pølser, is, frukt og en skikkelig overraskelse etterpå.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: – Jeg gleder meg veldig til å ta imot Kjelsås-elevene til jubileumsfest i Rådhuset etter 17. mai-toget, sier ordfører Maraianne Borgen.

Kjelsås feirer 100 år, og får gå helt først i 17. mai-toget. Etterpå inviteres de til fest, sammen med de andre jubilerende osloskolene, på Rådhuset.

– Fin tradisjon, med overraskelse

Og akkurat det har vært tradisjon i noen år nå.

– Det var daværende ordfører Per Ditlev-Simonsen som startet arrangementet. Det er vel plass til 1100 på festen, sier Borgen.

– Etter å ha gått langt i 17. mai-toget er nok mange litt slitene i beina og sultne. Det kurerer vi raskt. For vi har mye godt å spise – frukt, is, brus og pølser til alle barna. Og så blir det en overraskelse!

Se bildet større

Kjelsås skole skal gå først i barnetoget i sentrum på 17. mai. FOTO: ARKIVFOTO

– En overraskelse!? Hva da?

– Det er jo litt dumt å avsløre det allerede nå, for da blir det ikke en overraskelse lenger, sier Borgen.

LES OGSÅ: Slik går alle Nordre Aker-skolene i 17. mai-toget

Sommerfulger i magen?

Orføreren forteller at hun har mange på jobb i Rådhuset på nasjonaldagen som står klare for å lage en hyggelig fest for alle barna.

– Jeg ønsker alle fra jubileumsskolene hjertelig velkommen!

– Hva kan Kjelsås-elvene glede seg til, når de skal gå aller først opp Karl Johan?

– De kan være kjempestolte av å få gå først i 17. mai-toget. Det kommer til å stå masse mennesker langs Karl Johan og heie på dem. Og så får de være først opp til slottet og hilse på kongefamilien, sier Borgen, som skal gå sammen med Kjelsås, helt der framme i toget.

– Det er jo ingen bedre måte å feire en nasjonaldag på enn med verdens største barnetog! Å få lede an i toget er en stor opplevelse for skolen og elevene.

– Og da er det helt greit om man har litt sommerfugler i magen. Men jeg tror det kommer til å bli en veldig hyggelig opplevelse, smiler ordføreren.

Send oss dine blinkskudd fra 17. mai, eller #nabustikke i sosiale medier! Vi lager stort bildeserie fra nasjonaldagsfeiringen!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse