– Det er nå det gjelder!

Et flott bilde undertegnet Heidi Holtedahl Larsen.

Mona Helling fra Hovseter, Heidi Holtedahl Larsen fra Bestum og Gretha Døving fra Smestad har brukt det siste året på å utvikle sitt eget kunstuttrykk. Nå venter utstilling på Nydalen Kunstskole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.05.2008 kl 12:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Et av bildene til Gretha Døving i duse jordfarger.

Se bildet større

Heidi Holtedahl Larsen, Mona Helling og Gretha Døving i atelieret på Nydalen Kunstskole. Foto: Elisabeth C. Wang

NYDALEN: – Det er jo ikke bare oss som stiller ut da, men samtlige elever fra det personligkunstutviklings–kurset. Vi er tilsammen rundt 20 stykker fra to klasser, som alle maler helt forskjellig, sier Helling og titter bort på sine to kunstnerkollegaer.

Enkelheten

Hun maler en kombinasjon av stemningsbilder og fabelbilder, en blanding av abstrakt og figurativt.

– Jeg er opprinnelig utdannet innenfor flatvev og billedvev. Men det er noe med enkelheten ved det å male på et lerret i forhold til å først skulle farge garnet og deretter veve motivet, sier Helling.

Dynamikk og samspill

Gretha Døving har gått på Nydalen Kunstskole i fire år på deltid og føler hun hele tiden har fått rom til å prøve nye ting.

– Det tar tid, og skal ta tid å finne sitt eget kunstneriske uttrykk. For meg er fargene svært vesentlige i tillegg til at jeg vil at flatene skal jobbe sammen. Dynamikk og samspill står sentralt for meg, forteller hun.

Energi og glede

Oppe i et av rommene på kunstskolen jobbes det iherdig. Til helgen må alt være klart.

– Vi har jo jobbet i mange måneder og hadde i tillegg en utstilling til jul. Dette er på mange måter årets klimaks og spenningen er på topp, smiler Holtedahl Larsen.

Hun ønsker at hennes kunst skal gi det samme til andre som det den gir henne.

– Jeg har en slik glede ved det jeg gjør som jeg håper kommer frem i bildene mine. Den vil jeg gjerne bringe videre, sier Holtedahl Larsen.

Utstillingen åpner 10. mai klokken 12.00 og varer ut 12. mai.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse