ANNONSE
Annonse

– Det var flaut å være med i Nydalenrevyen

Helle Johnsgård Jensen og Laurence Tunbridge er revysjefer på Nydalen vgs. Om få uker er de klare for å vise en revy – i denne salen – som har vokst seg ut av underbukshumoren. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Når teppet går opp for årets revy på Nydalen videregående, har de lagt sex-, underlivshumor og dårlige anmeldelser bak seg. Nydalenrevyen har vokst opp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2015 kl 22:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: 24. februar er det nemlig premiere på «All inclusive», som er tittelen på Nydalenrevyen 2015.

– Det er en oppfatning at du får mer for mer penger, forteller revysjefene Helle Johnsgård Jensen og Laurence Tunbridge og viser fram en gullsprayet revylogo bak på genserne sine.

Men, legger de til:

– Alt er ikke nødvendigvis bedre selv om det er dyrere.

Revyens tema er knyttet opp til begrepet «alt inkudert», som vi kjenner igjen fra hotellbransjen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Pikkolo og nøkkelkort

Skolen i Nydalsveien vil derfor under revyen bli gjort om til et hotell. Ved inngangen blir det resepsjon og pikkoloer. Billettbestilling foregår på nett, og man må henvende seg på «hotell Nydalen» med referansenummer for å få utdelt nøkkelkort (ja nøkkelkort, ikke billett).

– For ti kroner ekstra per billett kan man få all inclusive-plasser. Det blir salens beste plasser, i tillegg til at man får litt ekstra i en «goody-bag», forteller Tunbridge.

Og forresten så blir ikke salen inndelt etter seter, men i rom. Selvfølgelig.

Fikk en real nesestyver

Skolerevytradisjonen sitter boltet fast i ryggmargen i mange av de eldre videregående skolene i Oslo, og er forbundet med stolthet og prestisje.

Nydalenrevyen så dagens lys i 2012
, et halvt år etter at den videregående skolen i Nydalen åpnet. Og det tar tid å gå til en skikkelig revytradisjon. Det erfarte gjengen på Nydalen vgs.

LES OM REVYDEBUTANTENE SOM GREIDE DET:
FABELAKTIG, FAGERBERG! (TERNINGKAST 6)

«Drep meg gjerne, men ikke med dette,» skrev Aftenposten i sin anmeldelse i revyens andre leveår, og trillet terningen til to.

SkjeriOslo (den gang også Nordre Aker Budstikkes anmelder) skrev: «I Nydalenrevyen var det flere innslag som ble slitsomme i alt sitt underbuksefokus. Videre blir det brukt nakenhet, drap, dop og vulgariteter for å skape reaksjoner.» Karakteren ble en treer.

– Det har vel knapt skjedd før at en revy får terningkast to. De dårligste revyene har stort sett likevel fått tre. Hvor dårlig er det ikke da med en to’er. Det ble flaut å være med i Nydalenrevyen. Flaut å fortelle i skolerevymiljøet at du kom fra Nydalen, sier Helle.

Fugl Føniks

I 2014 snudde imidlertid vinden. Etter premieren høstet Nydalenrevyen to femmere, med anmeldertitlene «For et comeback, Nydalen!» og «Hva har skjedd med Nydalenrevyen?».

– Da våknet revyentusiasmen igjen, og ga enorm selvtillit, sier Helle.

Effekten det hadde på årets revy var at det doblet antall søkere som ville på skuespilleraudition i høst.

Men hva var det egentlig som skjedde med Nydalenrevyen, fra katastrofeåret 2013, til suksessen i fjor?

– Vi har forlatt sporet med sex og underbuksehumor. Du kan si at Nydalenrevyen har vokst opp, sier Laurence.

«All inclusive» forlater også den tradisjonelle revyformen, i det den kutter bruddene mellom sketsjene, og tar publikum gjennom en helhetlig fortelling, på «hotellet» også publikum får sjekke inn på.

– Men det er revy, altså. Det blir humor, og ironi, sier Laurence.

Vil skape et miljø

Med litt under fire uker til premiere er det mye som gjenstår. Førsteutkastet til manus er ferdig. Snart starter gjennomkjøringer, scenebygging og kulisse- og kostymemakeri. Det blir hektiske uker for de om lag 200 elevene som er en del av revyen.

De to revysjefene gleder seg stort til å se de første gjennomkjøringene, med de åtte skuespillerne, fire danserne, tre sangerne og bandet, på scenen.

Og de håper dette er starten på et langvarig revyliv i Nydalen.

– Vi ønsker å sette Nydalen på revykartet, skape en skolerevytradisjon her og styrke «revysjelen», sier Laurence.

– Revyen gjør at elevene blir bedre kjent. Det er en sosial arena på tvers av klasser og klassetrinn. Jeg håper at vi kan se tilbake om 10-20 år på at Nydalen har blitt en revyskole, og tenke at «dette var vi med på å skape», sier Helle.

LES OGSÅ: «Dette er ulovlig. Dere gir faen. Skam dere!»

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse