ANNONSE
Annonse

Nordberg-elevene forteller

- Dette er Operasjon Dagsverk

Skolekomiteen på Nordberg.

Har du en skoleelev som sorterer binders på kontoret, raker i hagen, eller kjøpte du en bolle på vei til jobb i dag? Vet du hva de jobber for?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2009 kl 10:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDBERG: I dag er tusenvis av ungdomsskole- og videregåendeelever ute for å tjene penger til barn og unge med funksjonsnedsettelser.

Skolekomiteen på Nordberg har jobbet med planleggingen av Operasjon Dagsverk (OD) siden skolestart i høst. I dag er den store finalen. Samtlige elever på Nordberg ungdomsskole er med på aksjonen i år, og gir en dag til ungdommer andre steder i verden.

HVA GJORDE DU PÅ OPERASJON DAGSVERK?

HAR DU MØTT NOEN PÅ OPERASJON DAGSVERK I DAG?

Del det med oss i kommentarfeltet under artikkelen?

Av, med og for ungdom

— Pengene går til ungdom mellom 13 og 25 år med funksjonsnedsettelser i fire land; Mosambik, Malawi, Sør-Afrika og Uganda, sier Stephanie Buadu (15).

— OD er av, for og med ungdom. Det er en solidaritetsaksjon, ikke en veldedighetsaksjon, slik som mange andre pengeinnsamlinger er. Det betyr at ungdom i dag gir av seg selv og sine egne midler. De bruker tid og krefter på å hjelpe ungdom som trenger det andre steder i verden, sier Stephanie, som i dag er i jobb på Rønningen folkehøgskole

Langsiktig samarbeid

— OD samarbeider i år med Atlas-alliansen og følger opp de prosjektene som nå settes i gang, over mange år. Alle pengene gis ikke på en gang, men de blir overført litt og litt over mange år, slik at man ser at prosjektene lykkes og at pengene brukes slik de var ment, sier Marie Willersrud (15), som selger frokost til ODs festivalarbeidere på Youngstorget i dag.

Se filmen øverst i artikkelen og hør Stephanie, Marie, Hanna Berntsen-Øybø (15), som er på jobb på Godt Brød i Nydalen, og Tor F. Dahl (12), som selger boller og kaffe på BI, fortelle om årets Operasjon Dagsverk!

Les mer om Operasjon Dagsverk her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse