ANNONSE
Annonse

Dette stopper ikke 40-årig speidertradisjon

Det er betydelig lavere vannstand i Brekkedammen i år enn det pleier å være. Kabelfergen fra i fjor innfelt. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/IRJA LINNERUD (ARKIVFOTO)

Mange har lurt på om Kjelsåsspeidernes dag vil bli avlyst ettersom dammen der det vanligvis er kanopadling og kabelferge nå er borte. – Det gjør vi ikke. Speidertivoliet er åpent fra 11.30 til 16.30 søndag 29. mai.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2016 kl 14:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BREKKEDAMMEN: Det beroliger Anders Myhr Nielsen hos arrangøren Kjelsåsspeiderne.

I fjor hadde speidertivoliet ved Brekkedammen 40. årsjubileum. Men i år er altså Vann- og avløpsetaten i gang med vedlikeholdsarbeider i dammen, og har senket vannstanden betraktelig. Slik vil det være fram til 10. juli i år.

Dermed er det potensielt duket for litt ekstra trøbbel for arragementet, som har pleid å foregå på begge sider av dammen.

OPPDATERT! Brekkedammen er likevel midlertidig fylt opp igjen. Les mer om det her!

Ingen kanopadling i 2016. Det er ikke nok vann i Brekkedammen. Foto: IRJA LINNERUD (ARKIVFOTO)

Samler aktivitetene på én side

Kjelsåsspeidernes dag skal likevel gå som vanlig, med den endringen at alle aktivitetene samles på den ene siden av elven – på vestsiden.

Det blir tivoliaktiviteter også i år. Her fra Kjelsåsspeidernes dag 2015. Foto: IRJA LINNERUD (ARKIVFOTO)

– Det blir fortsatt karuseller og masse aktiviteter. Faktisk planlegger vi å utvide med ekstra mange aktiviteter i år, som følge av at vi ikke kan tilby kanopadling. Så det blir mye annet gøy å finne på, sier Myhr Nielsen.

Se video av tivoliet nederst på siden!

Riggingen skal allerede være igang, og mer skal det bli utover i uka, forteller han.

LES OGSÅ: Dette kom til syne da vannet forsvant i Brekkedamen. Men hva er det egentlig?

Vann- og avløpsetaten glemte Kjelsåsspeiderne

Her på østsiden av Brekkedammen er det lite vann. Kjelsåsspeidernes dag blir derfor å finne på den andre siden av elva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Ifølge Myhr Nielsen i Kjelsåsspeiderne ble Vann- og avløpsetaten oppriktig lei seg da de forsto at nedtappingen vil få ganske store konsekvenser for Kjelsåsspeiernes tradisjonsrike arrangement.

– De hadde ikke husket på å spørre oss i høringsrunden i forkant, slik at det allerede var bestemt at dammen skulle tappes ned da vi tok kontakt for å høre om det var mulig å utsette nedtappingen et par uker, sier han, og legger til:

– Men vi tar det heller som en stor utfordring og gjør det vi kan for å lage den 41. versjonen av tivoliet vårt minst like bra som de foregående.

Søndag 29. mai klokken 11.30-16.30!

NB! Torsdag melder Vann- og avløpsetaten at de på grunn av mye vann i Maridalsvassdraget midlertidig fyller opp Brekkedammen i perioden 24. til 29. mai. Dermed kan det likevel bli kanopadling på Kjelsåsspeidernes dag dersom forholdene tillater det, melder arrangøren. Arrangementet vil likevel forgå på vestsiden av elva.

Her kan du lese om og se bilder fra Kjelsåsspeidernes dag 2015!

Kabelfergen tar publikum over elva, her fra i fjor. I år er det ikke nok vann, og aktivitetene samles på den andre siden. Foto: IRJA LINNERUD (ARKIVFOTO)

LES OGSÅ: Nå er det slutt på badingen her til langt ut i juli

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse