Disse er videre til finalen i Årets ildsjel og medmenneske

FOTO: PRIVAT

Blant alle de innkomne nominasjonene fra våre lesere er disse tre kandidatene plukket ut til finalen. Nå er det du som bestemmer hvem som skal vinne heder og ære, konsert og 10.000 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.11.2016 kl 00:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta Årets Navn i Nordre Aker

Kåringen har tidligere hatt navnet Årets navn. I 2016 bytter den navn til Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker.

Tidligere vinnerne av Årets Navn i Nordre Aker:

  • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
  • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
  • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
  • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
  • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
  • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
  • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Prisen ble ikke utdelt i 2014 ifbm. avviklingen av Nordre Aker Budstikke-utgiver Mediehuset dittOslo

NORDRE AKER: Leserne har foreslått mange kandidater til prisen Årets ildsjel og medmenneske 2016 i Nordre Aker. Takk for alle gode forslag! Det er tydelig at det er mange som gjør en ekstra innsats for andre i bydelen vår.

Mange fortjener å bli løftet frem, og vi har nå plukket ut tre av de innkomne forslagene. Her har vi en samling av frivillige på et seniorsenter, en initiativtaker til et samlingssted for voksne, men som også har bidratt for aktiviteter til barn og unge i mange år, og en som arrangerer åpne kulturkvelder for å samle nærmiljøet.

LES OM KANDIDATENE UNDER, OG STEM NEDERST PÅ SIDEN!

Heder og ære, konsertbilletter og 10.000

Nå åpner avstemmingen, og vinneren vil bli trukket frem under konserten i Grefsen kirke 29. november med Vår Jul.

Artistene Torstein Sødal, Maria Arredondo og Martin Halla skal synge inn julestemningen i Grefsen kirke, sammen med det lokale barnekoret Ludo. Som eneste konsert turneen holder i Oslo.

Se bildet større

Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker deles ut i forbindelse med konserten Vår Jul i Grefsen kirke 29. november. Der deltar Torstein Sødal, Maria Arredondo og Martin Halla. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Sammen med senterdirektør Unni Merethe Aasgaard ved Storo Storsenter deler vi også ut 10.000 kroner til Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker. Pengene får vinneren gi videre til et lokalt, godt formål. Stort eller lite.

Du kan vinne konsertbilletter

Men nå vil vi ha deg til å stemme på kandidatene. Det gjør du nederst på denne siden. Vi trekker også ut en av dem som stemmer som får to gratisbilletter til konserten Vår Jul og prisutdelingen 29. november.

Kandidatene

Kandidat nummer 1: Gro, Marit, Kirsten og Odd ved Kuben 62+

Se bildet større

KANDIDAT 1: Marit Gundersen, Odd Paulsen og Kirsten Hansson. Gro Almgren var ikke tilstede da bildet ble tatt. FOTO: KUBEN 62+

Gro Almgren, Marit Gundersen og Kirsten Hansson, samt Odd Paulsen, som er frivillige ved Kuben 62+, seniorsenteret på Grefsen/Kjelsås.

– Mange kommer dit for å spise middag, og disse damene er virkelig lys i deres tilværelse både med sin væremåte og ikke minst sin tjenestevillighet. De bærer maten rundt til alle som har problemer med å gå og gir av seg selv til fellesskapet hver dag året rundt uten noen form for betaling, står det i nominasjonen.

I tillegg til at damene er muntrasjonsråd og hjelpere for alle som spiser middag, lunsj eller drikker kaffe i Kuben 62+.

Odd Paulsen drar i gang bingo, kino, allsang, spiller på pub-dansene, og har vært med på seniortjensten i mange år.

– Kommer hver dag og stiller opp der det trengs. Han er et unikum. Han byttet ut begge knærne med totalproteser og 14 dager etter siste operasjon satt han her og spilte opp til dans, ifølge norminasjonen.
STEM NEDERST PÅ SIDEN!

Kandidat 2: Hans Jacob Mydske

Se bildet større

KANDIDAT 2: Hans Jacob Mydske. FOTO: PRIVAT

Han Jacob har siden 2005 vært aktiv som lagleder og annet i lokale idrettslag (Kosvoll IL) og andre foreninger, og var en av initiativtagerne til Nordberg Grand Prix - Norges største Olabil-løp. Grunnla Oslo Samvirkebryggeri.

Tanken her var å lage en møteplass for de som var interessert i ølbrygging som hobby. Ikke minst var han opptatt av at særlig menn kunne trenge en møteplass, komme seg ut av sofaen og gjøre noe sosialt sammen med andre likesinnede.

– Siden starten for rundt tre år siden har dette vokst seg til nå å omfatte syv ulike bryggeristeder i Oslo og omegn med nesten 700 deltakere. Dette er brygging til hobbybruk, og ikke til salg. Det å mobilisere disse har en stor helsemessig effekt langt utover det jeg tror man kan forestille seg! ifølge nominasjonen.
STEM NEDERST PÅ SIDEN!
 
Kandidat 3: Christian Kjelstrup

Se bildet større

KANDIDAT 3: Christian Kjelstrup. FOTO: PRIVAT

Christian har bidratt til å blåse ekstra liv i den nyoppstartede kafeen Bicks på Ullevål, men mest av alt har Christian tatt initiativet til utallige kulturkvelder, der han henter inn aktuelle forfattere og intervjuer disse, med fullsatt lokale.

Dette bidrar til at folk kommer sammen og får påfyll, både sosialt, men også kunnskapsmessig. Alt dette gjør han uten å ta seg betalt, slik at tilbudet kan være gratis, så det skal være mulig for alle å delta. Disse kveldene skaper en arena der ulike aldersgrupper møtes, samles om noe, og ser at de har mye til felles. Et fint bidrag til bygging av et godt lokalmiljø.

– Arrangementene gjennomføres med stor entusiasme og på ideell basis, og fungerer i tillegg til å være underholdning, som opplysning og sosialt lim. Et flott og miljøskapende tiltak! ifølge nominasjonen.
STEM NEDERST PÅ SIDEN!

Stem nå!

Nå er det opp til eg å avgjøre hvem som vinner prisen Årets ildsjel og medmenneske 2016 i Nordre Aker. Fyll ut stemmeskjemaet under, og vær samtidig med i trekningen av billetter til julekonserten og prisutdelingen i Grefsen kirke 29. november.

(NB! Du må scrolle i stemmeelementet under, velge din kandidat og tykke på "Stem!"-knappen for å avgi din stemme)
Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse