Du er advart!

Gutta i Basic Warning

Forrige uke slapp de fire Grefsen-gutta i bandet «Basic Warning» sin første EP «Six White Horses» på Sinsen Kulturhus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2008 kl 16:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SINSEN: Rundt 100 publikummere møtte opp da vokalist og gitarist Jack Roland (11), korist og gitarist Pete Roland (10), trommeslager Kim Russland (11) og bassist Kris Woldsten (11) inntok scenen. Bandet åpnet med «Six White Horses», og spilte alle låtene fra sin nye EP, pluss en ny låt «Enemy», og til slutt en cover av «Knockin' on Heavens Door».

– Mer avslappet

Stemningen var særlig høy under videohit'en «Nightmare», kjent fra YouTube.

– Dette var en morsom konsert. Nå har vi spilt fire konserter, og for hver gang blir vi mer avslappet på scenen, sa Jack Roland.

Bandet øver to ganger i uka hjemme i kjelleren hos Jack på Grefsen, i tillegg er alle fire aktive spillere i Skeid, så fritidsproblemer eksisterer ikke for de musikalske gutta.

– Nå er vi invitert til å spille på en stor scene i sentrum under Musikkens Dag 7. juni, men det kræsjer med fotballcup på Hønefoss. Et vanskelig valg, sier Jack.

Neste konsert er 17. mai på Disen Skole, hvor arrangementskomiteen i år hadde lyst til å benytte seg av lokale krefter til å stå for underholdningen. Gutta går nemlig i samme klasse på nettopp Disen skole.

– Jeg kjenner disse gutta litt fra før og synes det var helt naturlig at vi lot dem få vise frem i stedet for å hente noen inn utenfra. De er veldig flinke og det er jo morsomt med noen som går på skolen, sier Merete Fosdahl i arrangementskomiteen.

Konserten 17.mai blir bandets største, mest sannsynlig med en stappfull gymsal på Disen Skole.

Og i tillegg til låtene på EP'en har gutta et ekstra kort i ermet; En helt egen, elektrisk vri på nasjonalsangen. «Basic Warning» spiller i tillegg på Grünerløkkadagene lørdag 14. juni, men så blir det sommerpause.

Drømmer om CD

– Vi skal bruke sommerferien til å skrive flere låter, og målet er å lage en full CD med 11-12 låter i løpet av høsten, sier Jack.

Han og kompisene synes det er morsommere å lage låtene selv, enn å bare spille coverlåter.

– Vi lærer mer av å lage låtene selv, og så er det ekstra morsomt å høre andre gå rundt å nynne på sangene vi selv har laget, avslutter han.

Les mer om bandet på hjemmesiden www.basicwarning.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse