Dugnadsånden lever

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skeids fjortenåringer har gått med avisen, bakt kaker og solgt personlige eiendeler på nettet, med ett mål for øye: Treningsleir i Tyrkia.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2007 kl 09:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Skeids 14-åringer varmer opp, både til kamp og til tidenes påskeferie.

NORDRE ÅSEN: – Lenge er det bare vestkantlagene som har hatt råd til disse utenlandsturene, som Bærum og Frigg, forteller trener Nima Backi.

Men nå får de selskap av Skeid. Det er lenge siden Skeids 14-åringer bestemte seg for å dra til Tyrkia, og nå er pengene jobbet inn og turen bestilt, uten at noen fedre eller mødre har skutt inn sponsorkapital. Utallige timer med avislevering og kakebaking var det som måtte til.

– Det er blitt mange, mange kakelotteri, ja, sier en far som står ved sidelinja.

Gutta har stått ved dagligvarebutikker og shoppingsentre over hele østkanten, blant annet på Sandaker senter, Storo, Obs på Økern og så langt opp som Linderudsenteret. Men når Nordre Aker Budstikke prøver å insinuere at mødrene kanskje har måttet ta den verste støyten, protesteres det.

– Jeg har bakt både sjokoladekake og brownies selv. Det er jo bare å tilsette egg, smør og vann til Toro-posen, forteller Kristian Nilsen.

I påskeferien skal gutta få betalt for innsatsen. Ikke bare skal de bo på et flott hotell, de skal også trene der Brasil trente før VM, forteller 14-åringene entusiastisk. Slaraffenliv blir det uansett ikke.

– Vi skal trene to økter om dagen og spille kamper mot lokale tyrkiske lag. Gutta er ganske gira, forteller trener Nima Backi.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse