«E» for edderkopp

Kunstneren Richard Vogl.

«Alfabet» er skole. Men hva med båt, cello, dyr og edderkopper? På Disen er det det!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.12.2008 kl 15:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Stolte elever og fine båter. Foto: Utlånt

DISEN: Forvirret? Nei da! Som del av den kulturelle skolesekken har elevene på Disen i høst hatt besøk av «leirkunstner» Richard Vogl.

Forbindes med bokstav

60 elever på 6. trinn fikk oppgaven om å lage keramiske relieffer som skulle pryde skolens fem hovedinnganger. Med navn fra «A» til «E» skulle elevenes relieffer viser hva man kan forbinde med den aktuelle bokstaven.

Idémyldringen ble en kreativ prosess i kunst- og håndverkstimene, og elevene landet på «alfabet», «båt», «cello», «dyr» og «edderkopp». Noe med mer skoletilhørighet enn andre, men morsomt likevel!

Avdukingsseremoni

Tirsdag 16. desember var det høytidelig avduking. «Leirkunstner» Vogl var til stede og kunne beskue sine unge læregutter og -jenters prestasjoner.

– Det var fem vellykkede avdukinger, en ved hvert bygg. Elevene sto for alt; ønsket velkommen, fortalte om prosjektet, framførte dikt/sang eller spilte av musikk. De avduket og takket for frammøtet! forteller undervisningsinspektør Bjørg Haugland, som har ledet prosjektet fra skolens side, sammen med Solveig Sæter og Grete Ekenes.

Dialog med tilskuerne og gjetting i på hva det kunne være bildene forestilte ble også gjennomført.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse