ANNONSE
Annonse

Egg drop soup

Egg drop soup. Foto: EKTE VARE

MATSPALTEN: Del med noen du er glad i, og som du vil skal bli varm helt inn i hjerterota.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2018 kl 16:46

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke er glade for å kunne presentere en ny matspalte fra Ekte Vare AS. Øyvind Våge fra Kjelsås og kona Sadie Lawler er innehavere av den økologiske butikken på Sagene.

Egg drop soup er en klassiker i det kinesiske-amerikanske kjøkkenet. Det er enkelt å lage, metter godt og er veldig god trøstemat. Dessuten er det en fantastisk måte å drikke kraft på. Hvis du vil få i det de edle dråpene, men synes kraften alene er litt kjedelig.

Frokost, lunsj og middag

Suppa passer supert til både frokost, lunsj og middag. Du kan variere i det uendelige med grønnsaker eller kjøtt, og også endre på krydderet. Det er også en fantastisk måte å bruke rester på. Det er fortsatt kaldt ute nå, så skaff deg litt kraft, sett igang.

Egg drop soup - to gode porsjoner

  • 1L langtidskokt kraft full av gelatin
  • 4 egg
  • 1 ts sesammel/maismel
  • soyasaus/tamari/salt etter smak

Krydder – velg hva du føler for!

  • 1 SS ingefær
  • 1 kvist sitrongress
  • 1 ts pepperkorn
  • 5-7 nelliker
  • 1 bit hel kanel
  • 1 SS soya/tamari

Dette er ekstra, bruk en, flere eller ingen:

  • Stekte kjøttbiter
  • Stekte/kokte grønnsaker i biter (purre, løk, brokkoli, for eksempel)
  • Dampet kinakål
  • Vårløk
  • Kimchi/surkål
  • Spirer (for en norsk vri)

Varmer inn i hjerterota, egg drop soup. Foto: EKTE VARE

Fremgangsmåte

Kok opp kraften. Ha alt av krydder i en tesil eller lag en liten pakke av en ostekledde. Når du når kokepunktet senker du ned temperaturen slik at det damper godt av den og putrer litt, men ikke fosskoker. La den småputre i 15 minutter med lokket på gløtt.

Ha i alle eventuelle ekstraer, som er ferdig tilberedet. La det putre i 5 minutter til. Ta så ut krydderpakken/tesilen du har laget. Pisk sammen eggene med teskjeen av sesammel/maismel og soyasausen/tamari for at eggene skal beholde en god konsistens.

Pass på at kraften ikke koker, og hell eggeblandingen inn i kraften litt og litt mens du pisker i krafta sakte. En god triks er å holde en gaffel der du heller slik at eggene renner litt ned som tråder.

Piske i krafta hele veien mens du heller, og litt etterpå. Eggene vil bli som små nudler. Skru av varmen og server ummidelbart, dander gjerne med vårløk/spirer og litt kimchi, så blander vi matkulturer enda litt mer.

Varm inn i hjerterota

Del med noen du er glad i, og som du vil skal bli varm helt inn i hjerterota. Husk at kraft gir krefter, så her deler du ikke bare god mat men også helse.

Ekte Vare på Facebook.

LES OGSÅ: Ektepar satser økologisk med Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går forbi og ser en agurk uten plastikk rundt!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.