Utstilling i Galleri Ramfjord: Ekspressiv og intuitiv prosess

Bildet signert kunstner Grete Riseng.

Nå stiller kunstnerne Grete Riseng fra Borgen og Annethe Holm Østensen ut på Galleri Ramfjord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Galleri Ramfjord drives av Elisabeth Ramfjord fra Kjelsås. Utstillingen har fått tittelen "Prosesskunst".

– Maleriene i denne utstillingen er blitt til ved en ekspressiv og intuitiv prosses hvor det ene valget har ført til det andre. Dette er gjort med en overbevisende varhet som viser høy kunstnerisk kvalitet. Betrakteren skal ikke ledes, men stå fritt til å oppleve hva motivene bringer. Disse to kunstnerne er begge representative for galleriets profil, hvor vi ikke bare representerer kunstnere med høyskole eller Akademiutdannelse, sier avdelingsleder ved galleriet, Siri Kvestad.

– Tørre å slippe

For Grete Riseng er det viktig at malegleden hele tiden står i sentrum. Resultatene oppnås best ved å tørre å gi slipp på kontrollen.

– Når man har malt noen år vet man hva som behager andre. Det skal være passe snilt og passe uprovoserende. Det jeg søker er å ha en tilstedeværelse i bildene så lenge som mulig, ha det gøy og å tørre å eksperimentere. Den behagelige kontrollen ved nettopp og ikke ha kontroll. Det tror jeg gjør bildene bedre, sier hun.

Riseng startet sin kunstutdannelse fra Wolff eksponeringsdesign. Har senere gått i privat lære hos kunstneren Barbara Nichols i Spania, og studert ved Vika Maleskole og Nydalen Kunstskole.

Akryl og kull

Side om side med bilder signert Riseng henger bilder av Annethe Holm Østensens. Hennes teknikk er akryl og kull samt elementer av collage i lag på lag. Her kombineres dritstige renninger av maling med figurative motiver og bruddstykker av tekst. Østensen har tre år ved Det Tverrfaglige Kunstinstitutt under ledelse av Julio da Silva og Mesic Rus, samt hospitert hos lokale kunstnere. Denne utstillingen er hennes første på Galleri Ramfjord.

– Jeg er veldig fascinert av følelsen av å ikke ha full kontroll. På den måten får bildet en mer organisk og mykere form, uttaler Holm Østensen.

Grete Riseng og Annethe Holm Østensen stiller ut frem til 26. oktober. Galleriet holder åpent: tor-fre 12.00-18.00 og lør-søn 12.00-18.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse