Elever i fokus

Elevene har tatt fire bilder: selvportrett, interesse, mat og hjem. Disse blir lagt sammen på et bilde.

Elever fra Bjørnholt, Apalløkka, Høyenhall og Jordal stiller ut sine billedlige besvarelser om seg selv på Norsk Telemuseum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.11.2007 kl 17:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I regi av bildekunstner Eivind Lentz har elevene brukt sine mobiltelefoner i fotoprosjektet "se meg", et prosjekt som setter elever i ungdomsskolen inn i en kunstnerisk prosess av problemstillinger.

Lørdag var det premiere og hele 191 kunstverk ble stilt ut.

- Det ble en storslått åpning med champagnebrus i glass med stett, sier Eivind Lentz til Lokalavisene i Oslo.

Temaet er eleven selv – elevens selvvalgte billedlige besvarelser om seg selv ut i fra fire prosjektdefinerte kategorier: selvportrett, interesse, mat og hjem.

- Elevene skal ta et bilde med mobiltelefonen av de forskjellige kategoriene. Deretter samler vi de inn og bearbeider de. Til slutt printer vi bildene i best kvalitet av storformatsprint, før de blir montert og laminert, slik de har museumskvalitet, forklarer Lentz.

- Lever i et eget univers

Bildekunstneren Eivind Lentz har holdt på med dette i tre år. Han skryter av den kulturelle skolesekken som gjør det mulig for elevene å holde på med og møte profesjonell kunst.

- Resultatene har vært helt fantastiske. Både lærerne og elevene er overbegeistret. Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, opplyser Lentz.

Lentz sier at de i 8.klasse er i en helt spesiell aldersgruppe.

- De lever i et eget univers. Så det er veldig artig å se på bildene de tar. Alle har samme utgangspunkt og de fire bildene avslører veldig mye, forklarer Lentz.

- Vi ser kreativitet og pubertet, fortsetter han.

Skryter av elevene

Han vil også benytte muligheten til å skryte av elevene.

- Prosessen har vært krevende. De har vært på et kurs her hos oss en hel skoledag. Her har de fått et fem timers langt foredrag med praktiske øvelser, hvor de har lært blant annet billedanalyse og etikk. Det har vært mange flotte diskusjoner, avslører han.

- Elevene i åttende klasse kan være fantastiske når det gjelder diskusjon. Det virker som om de nettopp har oppdaget en ny verden. Dette skaper en flotte diskusjoner, avslutter han.

I samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Oslo og billedkunstneren Eivind Lentz, stiller Norsk Telemuseum ut elevarbeider.

• Ustillingen ble åpnet lørdag 10. november og varer fram til 16. desember.

Sted: Norsk Telemuseums hovedutstilling i Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, Oslo

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse