- Elsker å jeepe rundt!

Freddy Wang kan mye om det meste. Og gamle biler er utvilsomt blitt en lidenskap. Foto: Elisabeth Wang

Freddy Wang har vært opptatt av biler siden har var en neve stor. Nordre Aker Budstikke tok turen til den originale bilentusiasten som til daglig bor i kunstnerboligene på Frysja.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.10.2007 kl 09:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Dette er bilen som gjør det mulig for Freddy Wang og Eva Olsbakk å jeepe rundt. Foto: Freddy Wang

Se bildet større

Freddy Wang kan mye om det meste. Og gamle biler er utvilsomt blitt en lidenskap. Foto: Elisabeth Wang

Frysja: - Akkurat nå står de jo under tak for vinteren, men de har vært ute og luftet seg en del i sommer, smiler Freddy Wang, mens han titter bort på kjæresten Eva Olsbakk.

Bilparken inneholder for øyeblikket en Ford 55-modell lastebil, en Studebaker Stepside og en CJ 6 Jeep. Wang understreker at han har en forkjærlighet for åpne biler, såkalte cabrioleter. Og at kjøring i disse rett og slett er en livsstil.

- Det er noe med å kjenne vinden gjennom håret, duften av gresset og trærne rundt mens man kjører dit turen skal gå. Jeg er helt frelst jeg, nok mer enn Eva også, humrer han.

I boligen rett ved Teknisk museum har han samlet det meste fra et langt og spennende liv. Undertegnede journalist gir uttrykk for at det igrunnen minner henne litt om å titte inn i en gammeldags "settekasse", noe Wang må si seg enig i.

- Jeg er utvilsomt mer glad i å samle enn å kaste, men det bærer det visst også litt preg av. Jeg er stadig på utkikk etter litt spesielle ting, gjerne med litt sjel, sier han.

Freddy Wang var så vidt rundet 20 da han kjøpte sin første drømmebil, en lekker Ford cabriolet 32-modell. Og damene, de lå flate.

- Jeg må nok være ærlig å innrømme at jeg fikk litt draget med denne bilen, og det synes jeg selvfølgelig var helt greit. Damene fikk være med på kjøretur de, såpass gentleman var jeg. Det var morsomme år for en ung gutt, ingen tvil om det.

Hans neste bil, en 37-modell åpen Ford, ble han også svært glad i. Og mange flotte kjøreturer ble tilbakelagt over flere sesonger. I dag er det Jeepen som har størst plass i Freddys hjerte, og han går ikke av veien for å fortelle en morsom historie knyttet nettopp til denne bilen.

- Eva og jeg var og "jeepet" rundt i Oslo en varm og flott sommerdag, i vår noe slitne Jeep CJ 6. Men vi var strålende fornøyde vi, lo og koste oss da vi med ett så en lekker Mercedes cabriolet komme opp på siden av oss. Jeg klarte selvfølgelig ikke å dy meg jeg, så jeg lener meg mot damen i passasjersetet på Mercedesen og sier;

- Du, når han typen din får litt penger mellom hendene må du be han kjøpe seg en ordentlig bil og ikke et sånt badekar!. Hun ble litt paff, det må jeg si. Men jeg så hun lo da vi passerte dem litt senere. Hun tok spøken hun, ingen tvil om det. Dama hadde humor, humrer han.

Også sønnen, Øyvind (10), synes det er gøy å være med på tur. Og Wang ser ikke bort i fra at noe av bilinteressen vil smitte av i løpet av årene.

- Han synes det er gøy allerede, men har må nok vente noen år enda ja, avslutter han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse