Elvelangs i fakkellys

Bevisst lyssetting kan i seg selv gi overraskelser langs Akerselva.

Torsdag 20. september starter årets "Elvelangs i fakkellys" med hele tre åpningsarrangement kl. 20. Da erstattes belysningen langs Akerselva av 3 000 fakler, og underveis fra Maridalsvannet til Grønland vil ca. 60 kulturopptrinn overraske alle som går turen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2007 kl 20:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Å kombinere et lyssatt mørke med dansende alver gir en spesiell atmosfære.

Akerselva: Det er de fire bydelens langs Akerselva som innbyr til denne spesielle kulturopplevelsen i forbindelse med høstjevndøgn. Publikum får en 8 km mytisk opplevelse med en mengde kulturopplevelser mens de går turveien nedover langs elva.

Åpningsarrangementer tre stederÅrets elvelangs-vandring har åpningsmarkeringer både på Frysja, i Nydalen og nedenfor Bentsebrua kl. 20. Publikum kan starte hvor og når de vil, kulturinnslagene holder på til kl. 23. Det anbefales imidlertid å følge folkestrømmen nedover mot sentrum.

En kommunal gave til oslofolkÅrets vandring Elvelangs er det åttende i rekken og er et av Oslos best besøkte kulturarrangementer. I fjor var hele 30 000 mennesker med på denne vandringen som er et annerledes arrangement uten glitter og stas, uten elektronikk og kremmere. Det er derimot en gratis kommunal opplevelsesgave til Oslos befolkning, med god hjelp fra hundrevis av frivillige.

Hvordan komme dit?

- Til Frysja/Stilla tar du trikk nr 11 og 12, tog til Kjelsås eller buss nr. 22, 25 og 54

- Til Nydalen kan du ta buss 30, 37 og 58 samt T-banene nr 4, 5 og 6

- Til Bjølsen /Badebakken bruker du buss 54 og 37

- Til Sagene / Bentsebrua kan du bruke buss 20, 54 og 37 eller trikk nr 11 og 12

- For mer ruteinformasjon: Ring 177 eller se www.trafikanten.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse