- En kunstnerisk tradisjon

Baltzersen har gått på kurs i både inn-og utland.

Denne helgen inntar åtte allsidige kunstnere Frysja 33 for tolvte gang. Anledningen er utstillingen "Vinterlys".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2007 kl 11:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Mari-Ann Baltzersen har tent på en moderne akvarellteknikk. Mari-Ann Baltzersen

Kjelsås: - Det er like spennende og morsomt år etter år. Også er det så mange mennesker som pleier å ta turen. Enten vil de kjøpe noe helt spesielt, eller så er de bare ute etter litt inspirasjon. Uansett er det mange kjente fjes å se hver gang det er salgsutstilling, sier primus motor Aud Meling Dietrichs.

Gammel teknikk

Hun jobber for tiden hardt i eget verksted for å få alt ferdig til den store åpningen.

- Selv maler jeg i fri og naturalistisk stil på glass, porselen og maleri. Det jeg har med meg denne gangen er kun porselen og glass hvor jeg benytter meg av en unik teknikk fra det 14. århundre, sier Dietrichs.

Hun er blitt kjent for sin karakteriske stil og flere synes tydelig det er hyggelig å unne seg en av de unike arbeidene.

- Jeg har fått en del positive tilbakemeldinger og det er selvfølgelig veldig stas. Nå er det bare å håpe på at vi får like godt besøk i år som tidligere, sier hun.

Glass, tre og silke

Mari-Ann Baltzersen tar med seg både akvarell og smykkekunst til årets utstilling. Smykkene er laget av glass og sølv, mens det i arbeidet med akvarellene er hensyn til pigmentene i fargene som står i fokus.

- Jeg maler vått i vått og vurderer hele tiden egenskapene til pigmentene i vannfargene. Det gir moderne og interessante resultater. Av motiver er det hovedsakelig landskap og vestlandsnatur jeg holder på med, opplyser Baltzersen, som har deltatt i en rekke utstillinger i Oslo og Akerhus.

Kunstnerne Jorunn Lehne Pedersen, Arild Heimen, Øivind Nystrøm, Berit Sarastuen, Ottar Grubbli og Fritjof Spalder deltar også på årets utstilling. De har spesialiteter som treskjæring, oljemaling, malte natur-steiner, silkemaling og design.

Utstilling lørdag og søndag: 12.00-17.00.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse