En reise gjennom "ismer"

Maleriet «I månelys» signert May Leikanger.

Kunstner May Leikanger henter inspirasjon fra middelhavslandene. Nå stiller hun ut på Cafè Årstidene på Gaustad sykehus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.06.2009 kl 11:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Maleriet "Epoker" er akryl på lerret. FOTO: MAY LEIKANGER

GAUSTAD: - Italia er jeg utrolig fascinert av. Det er noe med landskapet, husene og lyset der nede. Det ser man tydelig i bildene mine, sier Leikanger.

Maleriene blir til mens hun jobber og kunstneren innrømmer at hun leker med fargene og formene inntil noe sitter.

- Det er en spennende prosess hvor man ikke riktig vet hvor man ender opp til slutt. Jeg tror man lagrer erfaringer og inntrykk fra et langt liv og at de i mitt tilfelle gjerne kommer frem i kunsten, rett gjennom penselen, sier hun.

Leikanger jobber både med akryl og olje og elsker varme farger. Hun ønsker ikke å sette seg selv i en spesifikk kunstsjanger, men maler det hun føler der og da.

- Jeg malte en gang et stilleben for så å dra på en vernissage hos en keramiker. Etter at jeg kom hjem fortsatte jeg på maleriet for så å oppdage at profilen til en av keramikerne var kommet med. Da hadde det satt jeg noe i hodet mitt som kom ut gjennom penselen, sier hun.

Utstillingen kan besøkes i kafeens ordinære åpningstider tirsdager, onsdager og torsdager kl. 10.00-13.00. Siste visningsdag er 2. juli.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse