ANNONSE
Annonse

En reise gjennom "ismer"

Maleriet «I månelys» signert May Leikanger.

Kunstner May Leikanger henter inspirasjon fra middelhavslandene. Nå stiller hun ut på Cafè Årstidene på Gaustad sykehus.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2009 kl 11:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GAUSTAD: - Italia er jeg utrolig fascinert av. Det er noe med landskapet, husene og lyset der nede. Det ser man tydelig i bildene mine, sier Leikanger.

Maleriene blir til mens hun jobber og kunstneren innrømmer at hun leker med fargene og formene inntil noe sitter.

- Det er en spennende prosess hvor man ikke riktig vet hvor man ender opp til slutt. Jeg tror man lagrer erfaringer og inntrykk fra et langt liv og at de i mitt tilfelle gjerne kommer frem i kunsten, rett gjennom penselen, sier hun.

Leikanger jobber både med akryl og olje og elsker varme farger. Hun ønsker ikke å sette seg selv i en spesifikk kunstsjanger, men maler det hun føler der og da.

- Jeg malte en gang et stilleben for så å dra på en vernissage hos en keramiker. Etter at jeg kom hjem fortsatte jeg på maleriet for så å oppdage at profilen til en av keramikerne var kommet med. Da hadde det satt jeg noe i hodet mitt som kom ut gjennom penselen, sier hun.

Utstillingen kan besøkes i kafeens ordinære åpningstider tirsdager, onsdager og torsdager kl. 10.00-13.00. Siste visningsdag er 2. juli.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse