ANNONSE
Annonse

En smak av Nydalen i London

Foto: KATARINA POENSGEN

De ser ikke så like ut ved første øyekast; mens Islingtons små engelske bygninger sjarmerer, er Nydalens moderne glassbygninger det som imponerer. Likevel har disse små områdene som ligger litt gjemt i ulike storbyer mye til felles hvis man ser nøyere etter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: For meg var bekymringene der fra første dag jeg landet på Londons Heathrow for å studere; hvordan kan en hjemmekjær Oslo-jente som meg finne seg til rette i en så stor og fremmed by? Heldigvis var området jeg skulle bo i, Islington, veldig likt Nydalen; begge steder tar vare på det gamle, men tenker også nytt og annerledes.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din. Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

I dag ser folk på Nydalen som moderne, hipt og urbant – og det kan man også godt si om Islington i London. En rekke kunstskoler og kurs er populært i begge områdene (i tillegg til graffitikunst i Islington) samt nye spisesteder og moderne boliger som skal bygges.

LES OGSÅ: Boliger, park og landets største kino på Storo

Likevel har viktige historiske områder, som Akerselva og de gamle industribygningene rundt den, og de tradisjonelle bolighusene i Islington blitt ivaretatt.

Det er det studenter stort sett trives best med; nær beliggenhet til skoler, treningssentre, og butikker. I tillegg er det ikke mangel på kunstopplevelser med kunstskoler og gallerier.

Resten av Oslo virker kjedelig og gammelt i forhold til Nydalen

Ideelt for studenter

Begge områdene kryr av studenter, delvis på grunn nær beliggenhet til BI og Blindern i Nydalen, og universiteter som City University London og St.Martin’s School Of Art i Islington. Men det er også flere økologiske spisesteder, street markets, juicebarer og, ikke minst, kunstgallerier.

LES OGSÅ: BI snart 10 år i Nydalen - nesten 9000 innom daglig

Kristine Pham (22), en BI-student som bor i Nydalen, er en som ser fordelene ved å bo der:

– Jeg elsker Nydalen! Jeg har lenge drømt om å bo her, og var utrolig heldig som greide å skaffe meg leilighet her. Boligmarkedet er veldig tøft.

Hun har selv aldri vært i London, men sier at hun vil besøke Islington når hun hører hvor mye det ligner på hennes nærområde.

– Resten av Oslo virker kjedelig og gammelt i forhold til Nydalen. Jeg har alt jeg trenger her; Storo senter, BI, Akerselva og mange treningssentre.

Også noen forskjeller

Riktignok ligger Nydalen noe etter når det gjelder ekstraordinære butikker og grafittikunst. Islington har Cereal Killer Café, et lite spisested hvor man blir servert ulike frokostblandinger, Emmy London som selger dyre designer-bryllupssko, men som visstnok er selveste Pippa Middletons favorittbutikk. Nydalen har en mer enkel, nøkternt stil i form av koselige kafeer som Kaffepikene og vintagebutikker som Fløyel og Kanari.

Engelskmenn og nordmenn er ikke så veldig forskjellige. Riktignok finnes det kulturforskjeller, som tradisjonell te-tid og en overveldende begeistring for de kongelige hos engelskmennene – men interesser for økologisk mat, kaffe og trendy klær (med en viss Victoria Beckham-stil) er der hos begge parter.

LES OGSÅ: Flest søkere til Nydalen vgs

Jeg tror interessen for Skandinavia (i London) har gradvis vokst de siste fem årene

Skandinavia setter preg på London

Kombinasjonen av storbyliv og småbysjarm får en hjemmekjær nordmann til å trives godt i Islington. Kan dette kanskje delvis skyldes den økende inspirasjonen fra Skandinavia?

Aurell åpnet Scandinavian Kitchen i London sammen med sin mann, Jonas. Foto: PRIVAT

Skandinavia har i hvert fall satt sitt preg på London. Danske Aurell Bronte, som sammen med sin svenske mann Jonas, eier restauranten Scandinavian Kitchen i London.

– Jeg tror interessen for Skandinavia (i London) har gradvis vokst de siste fem årene. Vi har sett en stor interesse for Nordic Noir, musikk og mat, sier Aurell.

– Jeg tror grunnen til at interessen for Skandinavisk mat fremdeles er så sterk er fordi det tilbyr et sunnere alternativ som lett kan bli tilpasset folks vanlige livsstil.

Når jeg går fra Angel metrostasjon og oppover Upper Street i Islington med en cappuccino og en cinnamon bun i hver hånd fra Scandinavian Kitchen, tenker jeg på hvor fint det er med en smak av Oslo i Islington, London.

Katarina Poensgen er journalistikkstudent i London, og journalist for Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse