Endelig vinterlys 2006

Porselensterrin.

Mange ulike kunstneriske uttrykk stilles ut på Frysja 33 til helgen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Dekorerte isoporegg

Se bildet større

Aud Dietrichs (tv) nydelige porselensarbeider og Berit Sarastuens detaljerte maling på hvit silke kan du få se under "Vinterlys 2006" til helgen.

Frysja: Gamle, tradisjonsrike teknikker og nye, moderne uttrykksformer. Ni kunstnere med tilknytning til bydelen arrangerer kunstutstilling til helgen. Nytt av året er silkemaling, "living stone" og glass-smykker, mens selve utstillingen "Vinterlys" arrangeres på ellevte året.

Få inspirasjon

- Legg helgeturen, med vandring langs Akerselva, innom Frysja 33, oppfordrer Aud Dietrichs.

- Her kan du gjøre unna en del av julegaveinnkjøpene med unike gaver, og få inspirasjon og ideer til egen produksjon.

Salgsutstillingen har i år et bredt spekter både i pris og kunstuttrykk. Fra julekort med silkemaleri og dekorerte isoporegg for under femtilappen til porselenterriner og malerier til flere tusen kroner.

Det er også åpen kafeteria med vafler, kaker og kaffe, under utstillingen i Frysja 33, som ligger rett ved postkontoret på Kjelsås, nedenfor Teknisk Museum.

Ønsker kulturhus

En svak lukt av rødsprit og terpentin preger slangetåret til gamle Grefsen Brannstasjon. Her jobber Aud Dietrichs og Berit Sarastuen med porselen og maleri med forberedelsene til utstillingen.

- Tidligere år har vi fått innbydelse fra bydelsadministrasjonen til "Bydelsdagene" og fått anledning til å vise frem våre arbeider for et bredt publikum. I 1994 var atten kunstnere representert, her på Frysja 33 har vi begrenset med plass. Vi har tidligere år sett at dette er en svært populær utstilling, og det er synd at ikke flere av bydelens kunstnere kan få anledning til å samles, mener Aud Dietrichs.

- Vi hadde hatt god nytte av egne lokaler og mulighet for å samle hele kunstmiljøet i bydelen, sier Berit Sarastuen.

- Vi trenger rett og slett et kulturhus i bydelen vår. En bydel på størrelse med en middels stor norsk kommune. Slik det fungerer i dag er det kostbart å leie lokaler, noe som fratar oss muligheten for å stille ut mer enn en gang i året, legger Dietrichs til, og ønsker bydelens beboere hjertelig velkommen til "Vinterlys 2006".

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse