Engelsk humor på norsk

Haakon Stevens i rollen som Sir Robert Chiltern.

Haakon Stevens fra Nordberg spiller hovedrollen når Skuespillerutdanningen på NISS setter opp "Den Perfekte Ektemann" av Oscar Wilde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.12.2007 kl 11:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordberg: Skuespillerutdanningen på NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio) setter opp komedien "Den Perfekte Ektemann", et av Oscar Wildes mest kjente skuespill.

Glansbildet slår sprekker

Nationaltheatrets Per Egil Aske er regissør. – Det er med stor entusiasme vi har gitt oss i kast med et av Wildes beste skuespill, som bare er fremført noen få ganger her til lands, sier han.

Stykket fra 1895 har originaltittelen "An Ideal Husband", og er det siste Oscar Wilde skrev før han ble fengslet for homofili. Det er kjent for sine vittigheter og romantiske intriger fra Londons sosietetsmiljø.

– Det har vært veldig gøy å jobbe med dette språklig omfattende og mildt sagt ordrike skuespillet. Vi har hatt en utfordring med å oversette alt viddet og de verbale paradoksene til norsk. Vi har hatt mye moro og kreativ "spåkstrid" med Wildes tekst, sier han.

Haakon Stevens går i avgangsklassen og er ferdig sommeren 2008. Han spiller den mannlig hovedrollen, Sir Robert Chiltern, en av Londonsosietetens gentlemen og en suksessrik politiker. Glansbildet av ham slår sprekker når en hemmelighet fra fortiden dukker opp.

- Lurt å reservere billetterSiste sjanse til å få med seg forestillingen er fredag 14. desember klokken 13.00. Stykket spilles i Skuespillerkjelleren på NISS i Christian Krohgs gate 2 på Grønland. Forestillingen er gratis, men det kan være lurt å reservere billetter på tlf. 413 44 601.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse