Er du ung, hjemme i sommer og trenger en ferieplan? Se her!

Ungdomskontaktene (f.v.) Laila Viestad (også sjakkinstruktør) og Marte Aunan (danseinstruktør) og DJ FMC (Sebastian Emes) inviterer til sommeraktiviteter på Trikkehallen i skoleferien. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For første gang holder bydel Nordre Aker åpent for ungdom gjennom hele sommeren. Det blir Trysil-tur, sommercamp, danse-, sjakk- og dj-kurs i studio, presentert av en bunt norgesmestere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2015 kl 13:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Laila Viestad, Marte Aunan og Sebastian Emes på Trikkehallen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

Ungdomskontakten i Nordre Aker.

NORDRE AKER: – Det blir mulighet til å delta på kurs og aktiviteter, eller bare å henge her for dem som vil det. Vi holder åpent for alle, og det blir grilling og fokus på sunn mat, forteller ungdomskontakt Laila Viestad.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Sommerferie for 12-16-åringer

Tilbudet er rettet mot alle ungdomsskoleelever i Nordre Aker, i alderen 12-16 år. Det starter med Trysil-tur i uke 26, Sommercamp på Glasshuset i uke 27, og sommeråpent i Trikkehallen i uke 28-30.

Turen til Trysil er allerede neste uke. Dette tilbudet har bydelen hatt til ungdom i ti år, og det er plass til 40 deltakere. Turen er finansiert av storbymidler, og koster bare 300 koner for deltakerne.

– Det blir rafting, topptur, paintball og fisking. Det blir aktiviteter gjennom hele uka, men også tid til å slappe av. Det er en fin arena å møte nye mennesker, sier ungdomskontakt Truls Haugen.

LES OGSÅ: Forskerfabrikken arrangerer sommerskole

Trikkehallen og Glasshuset

I uke 27 er det på Glasshuset på Nordberg det skjer. En ukes sommercamp.

– Vi skal grille, dra på badetur til Frognerbadet, til Tusenfryd, og så blir det hallaktiviteter, forteller ungdomskontakt Marte Aunan.

Fra uke 28 til 30 er det Trikkehallen som holder åpent, mandag til torsdag klokken 12-17. Her er det ingen påmelding, og bare å møte opp så mye man ønsker. Ved siden av grilling og muligheter for bare å være sosial, kan man delta på kurs med meritterte kursholdere.

– Det er første gang Trikkehallen holdes åpen om sommeren, sier Laila Viestad.

Lær av en norgesmester, eller tre

I uke 28 blir det dansekurs med Marte Aunan, mange ganger norgesmester og europamester i cheerdance.

I uke 28 og 29 holder Sebastian Emes (DJ FMC), som har to norgesmestertitler i dj’ing, dj-kurs der han skal lære bort mixing, platescratching, musikkproduksjon, rap, beat og tekstskriving.

Alle tre ukene blir det sjakkurs med Laila Viestad, fem ganger norgesmester i sjakk.

– Sjakk er veldig gøy, og skaper glede og mestringsfølelse. Kan du spille sjakk trenger du aldri å kjede deg igjen, for det kan du spille overalt, sier Laila.

– Det samme gjelder med DJ. Og det er i tillegg bra for å sjekke damer, fleiper Sebastian.

Ungdomskontaktene håper de tre aktivitetene kan gli litt sammen i løpet av ukene. Målet er at alle deltakerne kan ende i en felles presentasjon i slutten av hver uke.

– Jeg har tidligere arrangert discosjakk gjennom Lailas Sjakkskole, som jeg driver ved siden av å være ungdomskontakt, og jeg ser for meg at det er perfekt å også få til nå som vi har sjakk- og studio-opplegg her på Trikkehallen. Kanskje kan det også bli sjakk med dans, eller rap, også, foreslår Laila.

LES OGSÅ: Vinteridretter og sommeridretter? Sesongen går året rundt

Miljøterapeutene blir «Ungdomskontakten»

Bydel Nordre Aker har et team på fem miljøterapeuter som er tilstede på ungdomsskolene og ungdomshusene. Disse «omprofilerer» seg selv nå til «Ungdomskontakten».

– Dette er fordi vi ønsker å være mer synlige for ungdommene, og foreldre, i bydelen og at det blir lettere å forstå for ungdom hva vi miljøterapeuter egentlig er og kan hjelpe med, sier Laila Viestad.

Ungdomskontaktene kan kontaktes direkte for mer informasjon:

  • Trysilturen: Truls Haugen, truls.haugen@bna.oslo.kommune.no, tlf. 984 15 877
  • Sommeråpent på Trikkehallen: Laila Viestad, laila.viestad@bna.oslo.kommune.no, tlf. 990 37 059
  • Sommercamp på Glasshuset, Marte Aunan, marte.aunan@bna.oslo.kommune.no, tlf. 452 02 588

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse