ANNONSE
Annonse

Er folk i Ullevål hageby lykkeligere enn andre?

Vintermoro i Halsparken! Foto: Pål Rødahl (bilder fra boken)

37 prosent av beboerne tror generelt at folk i Ullevål hageby er litt lykkeligere enn andre steder i Oslo. Stemmer det? Søndag lanseres jubileumsboka «Landsbyen i byen – Ullevål hageby 100 år».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2017 kl 15:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: Det skjer på kafé Bicks på John Colletts plass søndag 29. oktober kl. 19.00 – som er på dagen hundre år etter at Kristiania havebyselskap ble opprettet.

Jubileumsboka har blitt en praktbok på over 300 billedrike sider som tar for seg både historien til hagebyen og nåtiden. Den gis ut på Hagebybladet Forlag, og det er Hagebybladet-redaktør Olav W. Rokseth som også er redaktør for bokutgivelsen.

Boken inneholder også arkivbilder, som dette av John Colletts plass, da kiosken i trikkesløyfa fortsatt sto.

LES OGSÅ: Ullevål hageby får beboerparkering i 2018: Her er svarene på det du lurer på om beboerparkeringen

Hva mener folk i Ullevål hageby?

I forbindelse med bokutgivelsen og 100-årsjubileet har Hagebybladet gjennomført en spørreundersøkelse blant beboerne i hagebyen.

Undersøkelsen viser blant annet at det er 44 prosent som mener at mange har fordommer mot Ullevål hageby. Hele 28 prosent kvier seg for å si at de bor i Ullevål hageby, og 25 prosent opplever at hagebyen fremstilles feil i media.

Tuva Kvittum Sand er en av dagens beboere i hagebyen. Foto: Pål Rødahl (bilder fra boken)

Hagebybladet har også spurt om beboernes oppfatninger av seg selv og hvilke preferanser de har. For eksempel mener 44 prosent at folk i hagebyen utgjør en sosial og kulturell elite, og 37 prosent tror generelt at folk i Ullevål hageby er litt lykkeligere enn andre steder i Oslo.

Spørsmålene gikk ut til 927 e-postadresser i de 654 husstandene i hagebyen. 624 av disse svarte.

LES OGSÅ: Kolibri kolonial vil være en relevant nabo, ikke bare et «kjøleskap»

15 bidragsytere

Boken er delt inn i femten kapitler som er skrevet av ulike skribenter. Temaer som tas opp er blant annet bakgrunnen for opprettelsen av hagebyen, motstandskampen under krigen, arkitekturen og interiøret, hagene og kvartalene, parkene og plassene, dyrene i hagebyen, kulturlivet, næringslivet, forholdene for barn, ungdom og eldre, det frivillige arbeidet, idretten, og andres syn på hagebyen.

Et gammelt kart over hagebyen. Foto: (Fra jubileumsboka)

Etter lanseringen søndag vil Landsbyen i byen være tilgjengelig blant annet på kontoret til Oslo Havebyselskap, Seniorsenteret og Åpent Bakeri på Damplass, og kafé Bicks på John Collets plass.

LES OGSÅ:

Mange kvier seg for å si at de bor i Ullevål hageby, og mener media fremstiller livet her helt feil. Foto: Pål Rødahl (bilder fra boken)

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse