ANNONSE
Annonse

Basic Warning

Er i MGP jr-finalen!

Foto: Foto: NRK

Rockebandet Basic Warning fra Disen står på scenen i Oslo Spektrum i september!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2010 kl 10:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

DISEN: Til daglig er de fire guttene Bendik Brandal Erlandsen (13), Peder Opland (13), Sondre Semmingsen (13) og Jacob Øyre Gundersen (12) klassekamerater på Disen skole.

Men de spiller også i bandet Basic Warning. Med flere konserter og optredener på samvittigheten, er Basic Warning et kjent navn i nærmiljøet.

LES OGSÅ: Du er advart!

I 2008 var de dessuten finalister i Nydalske talenter, arrangert i forbindelse med Nydalen Twist-festivalen.

Hard konkurranse

Basic Warning står på scenen i Oslo Spektrum som en av 10 finalister under NRKs MGPjr-sending 4. september. Der skal de fremføre sangen "Kom til oss".

Bandet har konkurrert mot 411 bidrag – sendt inn fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. Blant disse ble 23 artister og band invitert til audition på NRK i mars. Basic Warning var også på audition i fjor, men nådde ikke helt opp. I år ble de altså en av de ti heldige.

Østlandsdominans

To rockeband, en rapper og sju solister skal kjempe om å bli vinner av MGPjr 2010.

- Dette blir det året hvor Østlandet stiller sterkt med mange kandidater. Etter noen år med nordnorsk og trøndersk dominans kom ingen fra disse landsdelene med, men endelig er Sørlandet representert, forteller prosjektleder og juryformann Eva Rutgerson Bie.

Les også om finalistene Arbaz fra Lambertseter og Maria fra Kampen.

Alle de ti bidragene er svært gode låter, men dette er likevel ikke nok. Artistene må også kunne framføre låten på en god måte.

- MGPjr er først og fremst en låtskriverkonkurranse, men vi ser også etter det lille ekstra som er viktig når man skal synge på en scene foran stort publikum, understreker Rutgerson Bie.  

Interessen for MGPjr er enorm. Torsdag formiddag knakk nettsidene deres midlertidig sammen på grunn av veldig stor trafikk. 

Nordre Aker Budstikke har vært på bandøving med Basic Warning. Her kan du lese mer, se film og bilder av dem!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse