Valgte Forsvaret: – Et år jeg aldri glemmer!

Ania Mobech kledd for øvelse.

Ania Mobech (19) fra Nordberg har det siste året tjenestegjort i forsvarets leir på Sessvollmoen. Nå venter ny leilighet og ny jobb.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.06.2008 kl 10:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ania Mobech kledd i en uniform mange ville misunt henne. foto: privat

SESSVOLLMOEN: – Det er klart jeg er stolt, jeg overlevde, liksom. Jeg har ikke angret en dag på at jeg valgte Forsvaret, men det er klart det har vært opp- og nedturer, sier hun.

Ooppstiilling!

Det hele startet i fjor sommer da hun, som så mange andre, møtte opp på befalskolen på Kjevik ved Kristiansand. Silingen av hvem som fikk være med og hvem som måtte hjem varte til midten av juli. Hun fikk vite at hun var blant de heldige, og så etter tre ukers perm gikk turen til leiren på Sessvollmoen ved Gardermoen.

– Jeg hadde lyst til å gjøre noe annet enn alle andre og sjekket mye på nettet og med onkelen min som også har vært i militæret. Jeg fant ut at jeg i hvert fall skulle forsøke og da jeg kom inn var jeg selvsagt svært fornøyd med det.

Logistikkutdanning

Linjen Ania valgte var en nyopprettet forvaltningslinje innenfor logistikk. I følge henne selv er det ikke så mange som vet om nettopp det.

– Jeg har jo fortalt om dette til alle vennene mine og hadde også et ønske om å dra rundt til ulike videregående skoler og fortelle om at tilbudet eksisterte. Det har jeg desverrer ikke rukket, men en venninne av meg har allerede fortalt at hun skal forsøke seg til sommeren, sier hun.

Tøff, tøffere

I Anias tropp er det 10 jenter av i alt 26 elever. Hun har lært mye om seg selv i løpet av det siste året, og pushet grensene langt.

– Helvetes-uka var tøff, men man var også så metalt forberedt på at den skulle være det at det egentlig gikk bra. Jeg gikk ned åtte kilo på seks dager, da, og sov kanskje to timer til sammen. På slutten så jeg ting, som bare var ren fantasi, ler hun.

Ferden videre

I går var avslutningen på Anias år som befalselev på Sessvollmoen. 1. juli begynner hun i ny jobb som kvartermester på Kjeller flystasjon og hjemme venter ny leilighet.

– Jeg driver og søker etter hvitevarer nå på finn.no, og jeg gleder meg utrolig til å flytte for meg selv. Den jobben jeg har fått er jeg også veldig fornøyd med. Forsvaret er jo flott på den måten, man får faktisk gratis lederutdanning. Så ja, er fornøyd med valget, avslutter hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse