ANNONSE
Annonse

Eggkunst på Disen

Et egg for alt

I et glassmonter på Disen skole står 208 egg i forskjellige størrelser, farger, mønstre og materialer. Sammen venter de på påsken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

DISEN: Her henger hønseegg, strutseegg, andeegg, sjokoladeegg, egg av stein, av plast, av tre, ull og stoff. Matryoshka-egg fra Russland, egg dekorert med fargerik voks fra Øst-Europa, miniøgleegg fra Afrika og barnemalte egg fra Norge.

SE FLERE BILDER FRA UTSTILLINGEN

Men hvorfor alle disse eggene til påske?

– Egg har med kyllinger å gjøre, og kyllinger har jo noe med påske å gjøre, resonnerer tredjeklassingen Erling Gjerde Førland (8 ½).

Dessuten er egg godt å kose seg med, enten det er på frokostbordet eller med påskegodt inni.

– Det er tradisjon med egg, sier Erling.

– Påsken har noe med Jesus å gjøre. Han sto opp fra de døde, sier Benedikte Johanne Lillestølen Beile (8 ½).

– Ja, først døde han, så sto han opp igjen, sier Liv Skaare, og peker på sju egg som symboliserer hele påskeuken. Hun står bak utstillingen. Eggene har hun samlet på reiser og fått tilsendt. Mange av dem har hun selv dekorert. Interessen ble tent da hennes egne barn var små. Egg var en fin ramme for aktivitet og tradisjon.

– Med eggene som symbol kan elevene lære om geografi, kultur, tradisjon, og religion. Dessuten er det inspirasjon til noe kreativt de kan få til selv, sier Skaare.

Tredjeklassingene Erling, Benedikte, Mathias Stær Jensen (8 ½) og Ellie Belsvik Hogna (8 ½) har lært mye om egg som de ikke viste fra før. Men en ting er de skjønt enige om. – Det kan ikke bli for mye sjokoladeegg!

SE FLERE BILDER FRA UTSTILLINGEN

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse