Et museum for barn i alle aldre

De berømte "pælene"

Fotballmuseet tar for seg de største bragdene internasjonalt, og sper godt på med norsk fotballs historie og utvikling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2008 kl 18:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Direktør, Tommy Christensen foran noen landslagsdrakter

Jungeltelegrafen

ULLEVAAL: I 2002 åpnet dørene til Fotballmuseet på Ullevaal Stadion. Siden starten har flere og flere besøkende tatt turen innom.

- I fjor satte vi omsetningsrekord, forteller museets direktør Tommy Christensen, vi passerte 14300 besøkende og vel så det. Vi hadde vel rundet 15000 hadde det ikke vært for at vi måtte holde stengt i forbindelse med Tyrkia-kampen i fjor høst.

Politiet mente at dette var en høyrisikokamp og krevde at museet var stengt på kampdagen, til tross for at de hadde solgt mer enn 600 billetter.

Fotballmuseet er ganske lite, og i den forbindelse har de ikke råd til så mye reklamering.

- Det er den berømte jungeltelegrafen som har hjulpet oss, smiler Christensen

Berømte støvler

Blant museets mange høydepunkt er nok det særeste som er utstilt, de berømte “pælene” til Drillo. De nedbretta, grønne støvlene som nærmest ble gjort til latter av et internasjonalt pressekorps og publikum.

- Det er en del som stusser på at vi har de utstilt, sier Christensen. Men faktum er at de signerte “pælene” er blant de mest verdifulle eiendelene vi har på museet.

Grunnen til det er at det finnes bander i blant annet England som spesialiserer seg på forfalskninger av autografer.

Billetter til Tippeligaen

Noe som kan være verdt å merke seg er at Fotballmuseet selger billetter både til tippeligakamper på Ullevaal og landskamper.

Dette kan kombineres med omvisning på museet og et lettere måltid før kampstart. Det planlegges også en utviding av sortimentet, men akkurat hva det blir, vites ikke ennå.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse