Et realt kunstkick

Gjengen samlet med et utvalg av artiklene midt i trappen. Foto: Elisabeth Cecilie Wang

Neste helg pakker 14 lokale kunstnere snippsekken og setter kursen mot Korsvollhusets årlige kunst- og håndverkmarked.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2007 kl 13:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kunstnerne viser mer enn gjerne frem et utvalg av artiklene.

Korsvoll: - Dette gleder vi oss til hele året. Vi får rett og slett energi av å være med, smiler Tone Lie.

Fullt bord

I hennes hjem i Korsvollbakken er et utvalg av kunstnerne samlet en onsdag ettermiddag. Hver av dem har tatt med seg noe av det de til daglig driver med. Og på en, to, tre er det ruvende trebordet midt i stuen forvandlet til et bugnende markedsbord.

- Her synes jeg det er mye flott å se. Jeg skjønner ikke hvordan vi får det til, jeg, sier Jorunn Valen-Sendstad mens hun dytter noen dekorative tretavler inn mellom to tovede votter.

- Nei, det var jo litt av ideen bak dette markedet også det. Vi måtte rett og slett ut og selge, for det var jo ikke mer plass i hyllene hjemme, humrer Petter Wistner.

Han har drevet med tredreiing i rundt 15 år og er en av i alt to menn som deltar på årets marked.

- Jeg synes dette med marked en gang i året er en fin aledning til å få vist frem det man lager og ikke minst til å treffe masse kjentfolk. Det er også hyggelig med tilbakemeldingene man får og selvfølgelig å få solgt litt.

Billakk

Det prates ivrig rundt bordet om alt fra materialer og tilgang på disse til farger, mønstre og kvalitet. Men samtlige er enige om at noe av det mest unike på årets marked er rosemalingen til Vivian Grieg Teisner.

- Ja, det er billakk, hvis det var det du lurte på, sier hun, og setter to treboller på bordet.

Teisner har spesialisert seg innom for modernisering av rosemalingsteknikken og går ikke av veien for å prøve ut nye og spennende metoder.

- Jeg er i ferd med å ta en mastergrad og har i tillegg fått stipend fra både Telemark Husflidslag og Vest -Telemak Museum. Selv håper jeg å bli sett på som et friskt pust innenfor denne tradisjonsrike teknikken. Og at folk setter pris på denne typen modernisering.

Samtlige av deltagerne håper på godt besøk når dørene åpner den 1. desember. I fjor stod det godt med kø utenfor allerede 15 minutter før åpning.

- Jeg tror at folk synes det er hyggelig med et lokalt marked hvor man får mulighet til å se hva vi driver med og til å kjøpe noen unike presanger. Og selvsagt håper vi på kø utenfor inngangen også i år, sier Lie.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse