Et skattkammer på Ullevål

Hans Hofgaard i en seksjon av boklageret. Foto: utlånt

Neste helg er det cupfinaler for menn og kvinner på Ullevaal stadion. Dette sammenfaller med landets største bruktbokmarked på Vestre Aker skole 1. til og med 9. november.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL HAGEBY: Til helgen er det igjen tid for det 35. årlige bruktbokmarkedet til Lions Club Oslo/Berg. Markedet har vokst seg større og større, og nå er det størst i landet!

Bredt utvalg

– I løpet av den neste drøye uken vil publikum kunne fråtse mellom 20.000 og 25.000 brukte bøker som er sortert i hele 36 kategorier, sier bokmarkedets leder i Berg Lions Club, Hans Hofgaard.

På merkelappene står det for eksempel hobbybøker, kokebøker, lyrikk og årbøker, polarlitteratur, religiøs litteratur og romaner, men du finner også tegneserier og vinylplater. Det er bøker om historiske kriger, om jakt og fiske og om lokalhistorie.

Fra 40 kroner

Sorteringen i kategorier gjør søket etter interessante bøker lettere for kjøperne, selv om sorteringsarbeidet krever hele to årsverk. Prisen starter på 40 kroner for en bok.

– I tillegg til å presentere bøker av samme kategori samlet, legger vi vekt på at bøkene skal være tiltalende for kjøperen. De skal være hele og rene. Det er mye forskjellig som kommer inn og det må utøves et visst skjønn, sier Hofgaard.

– Vi tror ikke at vi slåss med cupfinalen om de samme kundene, så man bør nok være forberedt på stor trafikk i Ullevål Hageby de aktuelle dagene, sier Hofgaard.

Mulighet for kupp

Når markedet åpner på Vestre Aker skole i Ullevålsalléen 37 på lørdag, er det sikkert mange som vil knive om godbitene. Skolens gymsal er da ryddet til fordel for 250 meter med bøker, oversiktlig presentert i hyller.

Til Lions-klubbens bokmarked kommer bokinteresserte tilbake år etter år, og gjerne flere ganger i løpet av markedsuken. For under hver salgsdag fylles halvtomme hyller opp igjen med nye titler.

– Her skal det være mulig å gjøre et kupp, og noen ganger helt uventet. Som den gangen en kunde kom bort til salgsdisken og spurte om prisen på en bok. Han ble fortalt at han kunne få den for ti kroner. Han spurte om det var sikkert, og så åpnet han boken. Der lå det 2000 kroner! Mannen valgte å donere pengene til Lions-klubben. Så går også markedspengene til ulike prosjekter, både i lokalmiljøet og utenlands, sier Hofgaard.

Markedet er åpent 1.-9. november: lørdager kl. 10-18, søndager kl. 13-18, mandag – torsdag kl. 17-20, fredag kl. 17-19.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse