Et slag for de små

Jello Biafra åpnet By:larm med friske betraktninger av platebransjen

By:larm er offisielt åpnet, og det med et ballespark til de store plateselskapene, signert Jello Biafra.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.02.2008 kl 18:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Mye omtalte og etterlengtede By:larm ble offisielt åpnet torsdag formiddag. Etter en kort velkomsttale fra kultur- og utdanningsbyråd Torger Ødegaard" (h), overtok Jello Biafra rampelyset på konferansedelen av arrangementet. Den tidligere frontfiguren i Dead Kennedys, borgermesterkandidaten i San Francisco og anerkjente Spoken Word-entusiasten var blitt bedt om å snakke om digital musikk og fildeling. Og i stil til By:larms undergrunnspreg, var Biafra ganske frittalende.

Foretrekker vinyl

- Hvorfor meg? Spurte han publikum. - Jeg kjøper helst vinyl og kan ikke skru på en ipod. Jeg begynte å kjøpe musikk for å slippe å høre på Hank Williams og The Eagles, fortalte en fortørnet Biafra.

Men etter rettstvister forbundet med Dead Kennedys-rettigheter, som eier av plateselskapet Alternative Tentacles og som musikkfan hadde Biafra mye på hjertet om nettopp fildeling.

- Musikkbransjen har aldri gått så dårlig som den gjorde i 2007. I USA var det Josh Grobans juleplate som solgte mest, etterfulgt av High School Musical. Kanskje markedet korrigerer seg selv, foreslo han.

- Fortsett fildelingen

Men trodde man Biafra og de store aktørene hadde sammenfallende interesser inntjeningsvis, tok man feil.

- Når det gjelder de store plateselskapene, må dere fildele alt dere kan. De klager over piratkopiering, men lopper sine egne artister, fortsatte Biafra, som avsluttet foredraget med en oppfordring til den bransjetunge salen.

- Boikott de store plateselskapene, så vel som andre store merker. Og for all del, ikke jobb for dem!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse