Et steg foran

Elisa Grindland i front med vennene Balder Haraldssønn Onarheim og Christer Carlsson.

Elisa Grindland fra Kjelsås er stolt over tredjeplassen i Porsgrunds Porselænsfabrik designkonkurranse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2006 kl 10:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: Designkonkurransen ble utlyst ved samtlige kunst- og designhøyskoler i Norge. Studentene fikk i oppdrag å skissere hvordan de som restaurantgjester kunne tenke seg å møte porselenet gjennom en restaurantaften. For industridesignstudentene Balder Haraldssønn Onarheim og Christer Carlsson var det en selvfølge å delta, mens for arkitektstudenten Elisa Grindland var det en annerledes utfordring.

- For meg handler det om å gjøre mye av det samme, kun i forskjellig størrelsesskala. Vi er alle opptatt av det vakre samt at ting skal fungere i den settingen det er satt inn i, forteller Grindland.

I tenkeboksen

Rundt et bord i kantinen på Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo snakkes det entusiastisk om alt som rører seg innen nyskapende design. Til tross for at oppgaven fra Porsgrund Porselæn måtte besvares utenfor skoletiden er det alle svært glad for at de grep sjansen.

- Det var mye jobb, men interessant. Selve utarbeidelsen krever jo ikke all verden av tid, det er ideene og få disse til å fungere som kan ta tid, smiler Elisa.

Vakkert

Elisa valgte å jobbe alene rundt ideen "Sans for sult". Etter kort tid merket hun at interessen for familiens porselen ble stadig mer fremtredende.

- Jeg måtte jo tenke litt på hva jeg selv hadde sett på som pent, men samtidig nyskapende. I tillegg måtte det kunne fungere i praksis for de som jobbet på restauranten, sier hun.

Verken Elisa, Balder eller Christer vet om ideene deres realiseres i form av porselen på Porsgrunds Porselænsfabrik.

- Det er klart det er gøy hvis de lager et sevice på basis av mine ideer. Akkurat nå er jeg bare veldig fornøyd med tredjeplassen og selvfølgelig stolt av Christer og Balder som gikk av med seieren, sier hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse