Et uvanlig syn i Nydalen

Høy på fortauet og store, sterke hester på Gullhaug torg er ikke dagligdags. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Et glimt av gamledager i Nydalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2017 kl 14:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Bilene erstattes med hester i Nydalen. I alle fall for en dag!

1. april var det dette skuet som møtte folk i Nydalen. Det var nok langt vanligere å se arbeidshester her da Nydalen ble industrialisert midt på 1800-tallet.

Se bildet større

Hest og kjerre i Nydalsveien! FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det var Nydalen Gårdeierforening og Avantor som inviterte til tur med hest og kjerre, helt gratis var det også, den første lørdagen i april.

På Gullhaug Torg ble det dessuten fremført musikk av Nora Konstanse. Og hestene, de tok med passasjerene opp til Gjerdrums vei 10A, der Randi og hennes Rause Retter kunne by på lefsesteking og kanelsnurrer.

Ifølge arrangøren er det snille og gode hester fra Alna Ridesenter som er leid inn for anledningen. Det var lørdag et tilsvarende arrangemenet på Lilleborg, litt lenger nedover Akerselva. Det blir nye muligheter for hest- og kjerre-kjøring lørdagene 6. mai og 3. juni.

Hvordan så det ut i Nydalen, da hestene var flere, og før området ble fylt med boliger, BI og tusenvis av kontorister? Det kan du lese om, og se historiske bilder av, her!

Og her kan du lese historien om Christiania Spigerverk: Lagde spikere i 155 år

En mann som satte sitt preg på det gamle Nydalen, og som har satt navn på deler av området i dag, er Gunnar Schjelderup. Men hvem var han? Det gir vi deg svaret på her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse