ANNONSE
Annonse

Eva har landet på Grefsen, og spilte på hjemmebane

Eva Weel Skram har tatt med seg sin «Heartmaker» og landet på Grefsen – for godt. – OverOslo er en av de fineste festivalene vi har i Norge, sier artisten, som sammenlikner publikum med dem hun har spilt for i Operaen, konserthuset og Grieghallen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2018 kl 11:13

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSENKOLLEN: – Vi har flyttet inn nede i Kastanjeveien. Vi har kjøpt hus, så vi er her for life, sier en strålende blid Eva Weel Skram, like etter at hun har gått av scenen på OverOslos åpningsdag, onsdag.

– Det var så sjukt gøy, er det mulig! utbryter hun.

Opererte stemmebåndet

To måneder etter at den folkekjære artisten opererte stemmebåndet, var den første konserten hennes virkelig på hjemmebane. Fra scenen kunne hun fortelle publikum at hun har flyttet inn «like nedi her», og at hun har gledet seg til OverOslo i månedsvis – blant annet med joggeturer fra sitt nye hjem og opp hit til taket av Oslo.

– Det er ekstra nervepirrende, svarer Eva, når vi spør hvordan det er å stå på scenen igjen etter operasjonen.

– For jeg har ikke fått testet det ut for fullt før nå. Og så er det så befriende å kjenne at det gikk som det skulle.

– Hvordan er det å spille her nå, det er jo nesten i hagen din?

– Ja, det er jo det. Vi spilte her for to år siden også, sier Eva, men legger til at hun og bandet leverer en litt annen pakke nå som hun har gått over til å synge på norsk.

Eva og hennes heartmaker, ektemannen Thomas Stenersen, på scenen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sist hun var her var det som Eva & The Heartmaker. «Heartmaker» – og ektemann – Thomas Stenersen er fortsatt med, men med norske tekster er det artisten Eva Weel Skram som står øvert på plakaten.

Evas første norskspråklige plate, Finn heim, kommer i september, og 3. november spiller hun i konserthuset.

Blant Norges beste festivaler

– Da vi spilte «Vi lovar» så var det jo knyst stille. Det eneste man kunne høre var at Sigrid dristet seg til å teste litt lyd akkurat på den låta, ler Eva.

– Men folk sto og hysja på hverandre. Det er så kult. På festival er det gjerne sånn at alle skravler og ikke helt følger med, men vi er jo veldig bortskjemte med å ha spilt i Operaen og konserthuset og Grieghallen. Da kan jeg si hva jeg vil, alle er helt stille – og det samme skjedde her!

– Hva sier det om publikum på OverOslo?

– Nei det sier at de har blit godt oppdratt av å gå på konserter her oppe. Jeg vil jo si at OverOslo er en av de beste festivalene vi har i Norge, sier Eva.

– Det er et godt skussmål.

– Ja, det er det.

Utsikten ingen annen festival kan hamle opp med. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Studio i kjelleren

Det er ikke tilfeldig at Eva, heartmaker-Thomas, og sønnen deres William havnet på Grefsen, da den lille familien skulle finne drømmeboligen.

– Vi har en sønn på to og et halvt som går i barnehage, og som skal gå på Grefsen skole. Så vi har liksom "linet" oss opp. Vi hadde lyst til å finne en plass som var sentral, og nært Gardermoen, samtidig som det er nært skog og mark, sier Eva.

Evas blomster på DNB-scenen, mellom det grønne. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Og jeg som er fra bygda, som har vokst opp med utsikt – altså du får ikke noe bedre! Det er helt vilt! Vi klyper oss i armen hver dag. Vi har studio og øvingsrom nede i kjelleren. Så nå har vi hatt preprod hjemme hele uka.

Eva Weel Skram og Thomas Stenersen er ikke de eneste som nå har gjort Nordre Aker til sitt hjem. Nylig kjøpte kjendisparet Anne Rimmen og Ailo Gaup villa på Tåsen, mens bloggeren Sophie Elise og kjæresten har kjøpt rekkehus på Kringsjå.

Spesialdesignet scene

Eva Weel Skram spilte på DNB-scenen, som ligger mellom furutrærne i skogen nedenfor Grefsenkollen restaurant.

– Jeg har også lagd en «backdrop» (scenebakgrunn, journ. anm.) som bare er blomster sammen med en fotograf. Den er egentlig dobbet så stor, så den funker på en større scene også. Jeg ble inpisrert av området her oppe hvor det er mye grønt, og mest trær. Det var kult å prøve å få litt farge inn i området.

Damenes dag

Mange hadde gledet seg til Sigrid. Foto: Tiril Haga

OverOslo-onsdagen startet med Stein Torleif Bjella. Deretter fulgte tre sterke kvinnelige artister på rekke og rad. Svenske Veronica Maggio, Eva og Norges nye superstjerne Sigrid, som fylte amfiet.

På Gnist-scenen, som gir unge og lovende artister en mulighet til å vise seg for publikum gjennom hele festivaluka, og er et samarbeid mellom OverOslo, Gramo og DNB – stod det nordnorske bandet Isák. Før kvelden ble avrundet med Gåte og den dype stemmen bak hiten «Human» – Rag'n'bone man.

Svenske Veronica Maggio. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Og publikum? De koste seg:

Søstrene Tonje Børke (fra venstre) og Linda Børke var på plass på Grefsenkollen onsdag.
– Jeg synes det er digg at det er musikk for alle her oppe, for de fleste aldre. Vi gleder oss veldig til Sigrid og Veronica Maggio, sier Linda.
- Jeg er imponert over bruken av paller her oppe, det er veldig kreativt. Vi gleder oss selvfølgelig også til afterparty bak i teltet! Vi vil jo også benytte sjansen til å hilse til familien vår på Kjelsås, Bastiansen. Vi bor jo ikke der selv, sier Tonje Foto: TIRIL HAGA

Fra venstre Elin Tveita, Hanne Marie Lier og Solveig Kleiven koste seg på OverOslo onsdag, de gledet seg veldig til Veronica Maggio og Sigrid skulle på scenen.
- Også er det så veldig bra beliggenhet her og veldig fin utsikt, sa de blide jentene på toppen av Oslo. Foto: TIRIL HAGA

Fra venstre Martin Bredesen, Tone Jakobsen, Martine Berdal, og Pål Schiefloe setter også stor pris på utsikten.
- Dette er virkelig en ordentlig musikkfestival, som vokser for hvert eneste år. Det er mange bra artister her og for oss er det vel Eva Skram og Sigrid vi gleder oss aller mest til. Foto: TIRIL HAGA

Aase og Paal da Rocha er på OverOslo hvert eneste år.
- Vi er på OverOslo fordi det er blitt tradisjon for oss, dette er åttende året. Det er litt kaldt her oppe i dag, så nå skal vi sette oss i teltet snart.
- Sigrid var veldig bra, hun er en utrolig artist. Eva var også veldig bra, men flere personlige sanger. Det er kult at OverOslo klarer å fornye seg hvert år. Ikke minst er det mye kjentfolk her oppe, ler Aase.
- Vi kommer sikkert neste år også! Foto: TIRIL HAGA

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse