Få med deg Nordbergkorets første julekonsert

Nordbergkoret, her etter sin aller første konsert på forsommeren, sammen med Steinar Ofsdal (i midten). FOTO: PRIVAT

Etter et energisk vårsemester, med flott konsert med Steinar Ofsdal i mai, er det ferske Nordbergkoret klare for å synge deg i julestemning allerede på torsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.12.2015 kl 18:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: – Nå på torsdag, 3. desember kl.19, har vi vår første julekonsert, i Nordberg kirke, sier dirigent Victoria Jakhelln.

Nordbergkoret startet opp som et blandakor med første øvelse i ungdomshuset på Nordberg 13. januar. Interessen var så stor at med dirigentens tak på 60 deltakere, ble flere stående på venteliste.

Fikk med Ofsdal på konsertdebuten

– Det var helt overveldende! Det er typisk mange damer som melder sin interesse for å synge i kor, men vi merket interesse fra ganske mange herrer også, sa dirigenten til Nordre Aker Budstikke i mai.

Koret konsertdebuterte på forsommeren sammen med selveste Steinar Ofsdal, som bor på Kringsjå. Han kunne knapt få fullrost det nystartet koret nok:

– Dette koret var en stor overraskelse på den første prøven. De synger energisk, uredd og viser som gruppe stor musikalitet, sa han til Nordre Ake Budstikke.

45 på venteliste

Dirigent Jakkhelln sier hun var spent på hvor mange som ville fortsette inn i høstsemesteret. Defor var det var moro å se at alle ville bli med videre, forteller hun.

– Koret er på cirka 60 glade sangere, og vi har 45 på venteliste! Vi skulle gjerne tatt inn flere sangere, men jeg må passe på at det er en god balanse mellom kvinner og menn, og at det er plass til alle i øvelokalet, sier Jakhelln.

Koret er preget av godt humør, innsatsvilje, humor og mye sangglede. Alle har jobbet iherdig frem mot konserten. Det er god stemning på korøvelsene – der sangerne heier på hverandre og latteren sitter løst.

– I tillegg til korøvelsene har de ulike stemmegruppene begynt å ha ekstraøvelser hjemme, hvor for eksempel alle tenorene er samlet for å synge gjennom stemmene sine og passe på at alle har lært det godt. Dette er også en fin måte å ha det hyggelig sammen, synge og bli bedre kjent med hverandre, sier dirigenten, og forteller at noen til og med har planer om å reise på hyttetur en helg med stemmegruppa.

LES OGSÅ: Den lesbiske Nordberg-presten tar et rått oppgjør med Kirken

Tar med tre unge talenter

Jakhelln mener samarbeidet med Steinar Ofsdal i forbindelse med julekonserten var et stort løft for koret.

– Denne gangen har vi satset på unge, lovende musikere i nærmiljøet, og vi gleder oss til å ha med tre dyktige musikere; Celine Stangebye på fiolin, Martin Stangebye på cello og Marcus Dawson som sangsolist.

De tre vil både fremføre solostykker og være med på korets sanger. Koret vil også urfremføre en ny julesang, «Endelig er julen her», av Maja Neeraas og Victoria Jakhelln.

– Så det blir mye flott musikk å få med seg. Vi ønsker hjertelig velkommen til konsert og god julestemning, og håper på fullsatt kirke på torsdag! inviterer dirigenten.

Mer julestemning:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse