Fargeklatt på Loyd

Kirsten de Zoete trives i lokalene på Galleri Loyd.Foto: Elisabeth Wang

Kunstner Kirsten de Zoete fra Kjelsås er ikke redd for farger og sterke uttrykk. I naturen kommer hun "hjem".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2007 kl 09:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Duse farger i deilig harmoni.

Se bildet større

Kirsten de Zoete trives i lokalene på Galleri Loyd.Foto: Elisabeth Wang

Frogner: - Det er noe med turene i skog og mark som fanger min oppmerksomhet umiddelbart. Ting jeg ser på disse turene fester seg i hodet og når jeg kommer hjem setter jeg det ned på lerretet. Jeg trenger ingen skisser. Det som former seg kommer rett ut av hodet, fortelle de Zoete.

Hun har lenge vært elev hos Elisabeth Frøberg på Trikkehallen og berømmer henne i måten å lære bort teknikker på. Men uttrykket, det har hun måttet komme frem til på egenhånd.

- Det hender jeg eksperimenterer, men jeg kommer likevel raskt tilbake til det opprinnelige. Det er noe med å finne seg selv og bli god på det man driver med. Men på den annen side hvis man bare baker eplekake blir man jo ikke så veldig god på å bake fyrstekake, det pleier Elisabeth å si, humrer de Zoete.

I annen etasje på Galleri Loyd har hun funnet seg godt tilrette. Og med bilder som "Forløsning", "Knoppens dans", "Forbuden frukt" og "Flora" føles det raskt som om lysere tider er i ferd med å komme.

- Utstillingen har jeg kalt "Plantenes erotiske mangfold" og det føler jeg igrunnen er dekkende. Men du må ikke misforstå, jeg ikke så opptatt av det erotiske aspektet. Men jeg får stadig tilbakemelding på at folk ser ulike ting i bildene og det er selvfølgelig spennende.

Allerede under vernissagen fikk hun solgt et par bilder så det er tydelig at folk liker det de ser. Og det synes den fargerike kunstneren er svært tilfredsstillende.

- Det er klart det er hyggelig med positive tilbakemeldinger, men det påvirker ikke det uttrykket jeg har valgt. Jeg må male det jeg føler i øyeblikket, upåvirket av ting utenfra, sier de Zoete.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse