Farger og fantasi

I ny drakt: Amaryllis omgitt av stein og pyntet med perler. Foto: Tone Berild Kristiansen

Er du på jakt etter kreative dekora- sjoner, inspirasjon nå før jul eller gode råd om stell av juleplantene er Stillatorget stedet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2006 kl 09:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Mary Møller og Rolf Dahl liker å ha det pent rundt seg. Blomsterbutikken på Stillatorget er en oase i rødt og hvitt som bugner av nye ideer.

Stillatorget: - Julestjerne. Hva kan vi si om julestjerner? spør blomsterdekoratør Mary Møller hos Dahl Blomster og rynker litt på nesa.

- Vi har den i butikken fordi noen kunder bare MÅ ha den. Vi har fått inn en i burgunder, og den går an, og kvaliteten er blitt bedre med årene. Julestjerner må ikke stå i trekk for da mister den bladene sine. Det samme skjer dersom den står for kaldt. Orkideer er mye finere som juleplanter, og de holder seg mye lengre, sier damen som ønsker å ha det pent rundt seg og derfor jobber med blomster og tar turen fra Majorstua til bydel Nordre Aker hver eneste dag.

- Godt å komme seg ut av den hektiske galskapen fra sentrum og gå en tur langs Akerselva hver morgen. Vakrere start på dagen skal du lete lenge etter, sier hun og kan røpe hva som står øverst på hennes ønskeliste¸ i år som tidligere år; lys langs promenaden ved elvebredden.

Nytt og kreativt

- Vi må tenke nytt og kreativt, sier butikkeier Rolf Dal, bydel Nordre Akers egen "Blomster-Finn", og viser stolt frem en dekorasjon med runde stein, mose og en amaryllis smykket med perler. Han driver blomsterbutikken på Stillatorget på fjortende året, og har bygget opp et tillitsforhold til kundene i bydelen som vet å sette pris på kvalitet.

- Amaryllusen har mye vann lagret i løken, og vannes forsiktig ovenfra. Asaleaen er også en god, gammel, juleklassiker. Her er det bare å pøse på med vann, sjekke planten hver dag og vanne minst annenhver dag, sier butikkeieren og finner frem en i lilla, som står sammen med artsfrender i alle slags sjatteringer i hvitt og rødt.

Til inspirasjon

Butikkeier og blomsterdekoratør Rolf Dahl tar turen til Stillatorget hver dag fra sin villa på Haneborg i Lørenskog, hvor han driver med litt av hvert. Blant annet brevduer, høner og kaniner. Han har også seks store papegøyer, mange små, og minigrisen "Lotta". Han holder på å opparbeide hagen sin hjemme med en rekke stauder og damanlegg med fisker, og ønsker å gi sine kunder inspirasjon;

- Det er så mye vakkert man kan lage med blomster, bare å sette fantasien i sving, sier han før han må ut og hente varer. Nå før jul fylles butikken med rødt, det være seg servietter, lys eller blomster, effekter til å lage egne dekorasjoner av og julete og - kaffe.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse