Feng Shui og Space Clearing

Dagmar Tvaruzkova mener alt i huset har en betydning. Foto: Elisabeth C. Wang

Dagmar Tvaruzkova blir stadig kontaktet av mennesker som ønsker seg bedre harmoni innenfor huset fire vegger.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLERN: – Ofte merker man at det ligger noe i luften når man kommer inn i et nytt hjem. Er det et godt sted å være eller føles det helt motsatt? Når det gjelder kjøp av ny bolig har man i mange tilfeller inngått et kompromiss på grunn av det økonomiske aspektet. Kanskje var det ikke der man ønsket å bosette seg, men likevel ser man seg nødt til å gjøre det beste ut av situasjonen, forteller hun.

Høre alle

Hun gir råd og konsultasjoner per telefon, men aller helst liker hun å besøke de som trenger det. Enten hjemme eller på kontoret.

– Det som er viktig er at hele familien er tilstede når jeg skal ha denne konsultasjonen. Jeg vil høre hvordan alle har det og ikke bare familiens overhode. For det er ofte slik: At en person snakker på vegne av alle de andre, sier hun.

Tvaruzkova spør i tillegg alltid om tegninger på plaløsningen i huset og om fødselsdatoene til alle i familien.

– Datoene har med de himmelske retningene å gjøre. Og om det er harmoni mellom de øst og vest-orienterte. Det er svært viktig. I tillegg bruker jeg en god del intuisjon, det er jeg nødt til for å få alt på plass, sier hun.

Ti ting

Alt i huset, leiligheten eller på kontoret har en betydning. Fargene, materialene, møblenes plassering, hvordan lyset slipper inn i de ulike rommene.

– De fleste kjenner seg igjen når jeg snakker om den stolen i stua som ingen setter seg i. Ingen i familien setter seg der og heller ikke gjester gjør de når det kommer besøk. Det er med andre ord ingen god plass å sitte på, noe som med letthet kan forandres.

Etter et besøk får familien en liste på ti ting som det er viktig å få gjort. Alt skal ikke tas på en gang, men litt etter litt slik at man kan vende seg til forandringene.

– Det å rydde ut gamle ting som ikke blir brukt og ikke lenger har noen nytte-funksjon, mener jeg er svært viktig. Den gamle sofaen til en tante man egentlig ikke likte, men som man likevel ikke har hatt hjerte til å kaste. Det er bedre å få få det gamle og nyttesløse ut slik at man åpner for nye veier. Det er nemlig ofte slik. Når man rydder ut det gamle og gir plass til noe nytt, skjer det gjerne noe spennende og nytt, sier Tvaruzkova.

Oppfølging

Etter 14 dager ringer hun tilbake for å få tilbakemeldinger fra de hun har besøkt. Da gir hun i tillegg ofte nye råd til hvordan de kan komme enda et steg i riktig retning.

– Jeg har stor tro på kombinasjonen av Feng Shui og Space Clearing i mitt arbeid. De har alltid hengt sammen og fungerer aller best i en kombinasjon, avslutter hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse