Fest og bok og tog

 

18. januar ble Maridalen skoles 150-års jubileum feiret med en festforestilling i Bærum kulturhus. 17.mai skal skolen gå først i toget. Og det jobbes med bok

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2007 kl 10:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Elevene fikk vise seg frem i profesjonelle omgivelser. Lys, lyd og scene var helt på topp i Bærum kulturhus. En flott forestilling.

Maridalen: Elevene ved Maridalen skole skal virkelig kjenne historiens sus dette året. 150 år er noe å feire, og rektor Dag Ulvin har mange og store planer for 2007. Første post på programmet var altså en festforestilling i Bærum kulturhus med sang, dans og teater. Oslo musikk- og kulturskole har hjulpet til med profesjonelle instruktører. Elever og ansatte hadde øvd i flere måneder og mange timer hadde gått med til å lage kostymer og kulisser. Elevene hadde også bidratt med ideer til tekster som har blitt satt inn i en profesjonell ramme av instruktørene. I tillegg til å ha bidratt til tekst, kostymer og scene opptrådde alle elevene på scenen.

Dagens skole i fokusForestillingen var satt sammen av mange temaer med fokus på skole og fritid slik elevene ved Maridalen skole opplever den i dag. Her fikk foreldre og inviterte gjester blant annet oppleve bruremarsj, gammelbreak, ensomme spøkelser, vennskap og skolehage. Kvelden ble avsluttet med en egenkomponert jubileumssang før det ble overrakt blomster til skuespillerne og gaver til skolen.

Storslagent

- Vi lette etter et sted i nærheten. Vi ville sette opp forestillingen på en profesjonell scene for å markere høytideligheten. Vi endte opp i Bærum kulturhus. Det var ikke billig, men det ble veldig, veldig bra, sier rektor Dag Ulvin.

Han syntes det var både rørende og flott å se resultatene av måneders arbeid fremført i slike omgivelser. Bare leien kostet nesten 40 000 kroner.

- Men det var det verd, sier rektoren.

Ønsker seg bokNå ønsker rektor seg bok om skolen sin. Det er skrevet mye om Maridalen skole opp gjennom årene, men aldri noe samlet. Nå er det satt ned en liten komite som jobber med å samle inn dokumenter, bilder og tekster. Håpet er å få et rikt nok materiale til at det blir bok. Såvidt Ulvin vet ble det ikke utgitt noe til 100-årsjubileeet i 1957, så det er på tide! Rektor sitter på en skikkelig historisk godbit, nemlig brevet som Wedel Jarlsberg skrev der han ga skolens tomt i gave til Aker Herred.

Flere forestillinger

Ulvin ønsker seg også flere forestillinger i elevregi, om ikke så storslagne som festforestillingen. Han tenker seg noe der skolens historie vises frem. Hvordan var det å gå her for 150 år siden? Det er spennende.

- Jeg har lyst til å trekke inn noe av det Maridalens Venner har gjort,de samler viser og dikt fra Nordmarka nå, sier han.

Jubileet legges merke til i hele Oslo-skolen. 150 år er nok til å sikre den gjeveste plassen i 17. mai-toget, altså helt foran. Maridalen skoles 79 elever og 14 ansatte skal bli sett!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse