Barratt Due-studentene gjør det selv: Festival med 100 musikere og nachspiel

ØVES: Det terpes og spilles i øvingslokalene til Barratt Due, her fra v. Fredrik Hassel (tuba), Malene Flataker (trompet), Lars Brynestad (trombone), Karoline Jøkling (horn) og Henrik Olsen Åsaune (trompet). FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Ikke bare med musikkskolens egne studenter, men i tillegg store navn som Bugge Wesseltoft, Guro Kleven Hagen, Håkon Kornstad og Minken Fossheim.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.03.2015 kl 23:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fagerborgfestivalen
Barratt Due-studentene lager musikkfestival

Se bildet større

LEDER: Guro Saastad fra Nordberg er kunstnerisk leder for årets Fagerborgfestpillene. Her over en kaffe på Brøbakerne på Fagerborg, og hvor det også skal bli konsert; "Bratsj og Brød". FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

NORDBERG/FAGERBORG: Fra 22. til 28. mars spilles det løs, ikke bare i Barratt Dues egne lokaler på Fagerborg, men også andre steder i byen. I tillegg til konsert i Fagerborg kirke, blir det konserter i Gamle Logen og i Kulturkirken Jakob, les mer om programmet på her.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Det er studentene selv som arrangerer Fagerborgfestpillene hvert år, som en del av «ungt entreprenørskap.» Det er mye som skal på plass til et så stort arrangement over flere dager. Kunstnerisk leder for det hele, er Guro Saastad fra Nordberg - se også videosnutt til høyre for saken - med blant annet lokale Malene Flataker (Korsvoll) på trompet.

- Fantastisk studiekompetanse

- Vi som i år har ansvaret for festivalen, begynte faktisk planleggingen for 1.5 år siden. Det er vi glade for, for det utrolig mye som skal på plass før den 22. mars. Men vi har lært masse, dette er fantastisk studiekompetanse, sier Guro (22), som selv spiller bratsj, og i tillegg til å være kunstnerisk leder, også spiller i åpningskonserten.

Les også: Ungdommens Kulturmønstring; Sjarmbombe videre

Entreprenørskap og arbeidet med festivalen betyr blant annet å utarbeide prosjektbeskrivelse, holde kontroll på økonomien, skaffe sponsorer og lokaler, plukke ut og booke artister, markedsføre, alt gjennom å prøve og feile. Men ikke minst bestemme seg for; Hva skal være hovedtema?

Gnist

- Gnist er hovedtema i år. Vi ønsker å inspirere og engasjere, gjennom mye variert musikk og kanskje litt annerledes rammer. Jeg kan for eksempel nevne midnattskonserten i Fagerborg kirke. Det er en urfremføring skrevet av Martin Kvam for orgel og kammerkor med lommelykter. Det blir garantert bra, moro og spesielt, oppfordrer Guro.

Den entusiastiske, unge kunstneriske lederen kan fortelle mye om musikk. Og musikk er ikke bare musikk. Bak store kjente stykker er det ofte historier, dramatiske hendelser som har resultert i stor musikk. «Trauermusik» er ett av stykkene under festivalen.

"Trauermusik", bridge og eventyr

- Paul Hindermiths verk «Trauermusik» ble til på en spesiell måte. Han dro til England for å fremføre sin bratsjkonsert, men to dager før konserten døde kong George V. Konserten ble ikke noe av, men i stedet skrev han «Trauermusik» på bare en dag, og som ble fremført på minnesendingen sent på radio samme kveld, forteller Guro.

Les også: Lokale talenter og ordføreren med caps'en bak frem

Under åpningskonserten onsdag spilles også «A Hand of Bridge» - en kammeropera på bare ti minutter av Samuel Barber, med libretto av Gian Carlo Menotti. «En elegant og humoristisk skildring av fire menneskers innerste lengsler», står det i programmet. Kammeroperaen starter faktisk med fire personer som spiller bridge.

På lørdagen blir det fortalt eventyr. Men ikke hvilket som helst eventyr, det om Mozart. Fortalt av Minken Fossheim, med dukketeater av Helene Byhring og selvsagt musikk.

Nachspiel

Og ja, det blir nachspiel.

- Vi har booket oss inn på KavaKava rett her nede. Der inviterer vi til nachspiel med Steve Reichs "Different Trains" for strykekvartett og lydbånd. Og kvelden avsluttes med bandet "The Philosophers". forteller Guro.

Billetter kan kjøpes gjennom festivalens nettside.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse