ANNONSE
Annonse

Turtips:

Fine opplevelser trenger ikke koste sommerskjorta

Hanne Lyssand har prøvd seg på kanotur gjennom Marka, og det kan anbefales. Her ved Vesle Sandungen. Foto: PRIVAT

– Folk som har utstyr er villig til å låne ut, det gjelder bare å tørre og spørre. Turutstyr svekkes mer av elde i boden enn av bruk, ifølge Hanne Lyssand, som anbefaler kanotur gjennom Marka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.07.2018 kl 10:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDMARKA: For kort tid siden tipset SiO - Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus - om rimelige aktiviteter man kan gjøre i Oslo om sommeren, og som ikke koster sommerskjorta.

Kanotur

Blant annet ble også nevnt kanotur i Nordmarka:

– Det finnes mange idylliske og stille vann i Oslomarka. Og hva er vel mer avslappende enn en fisketur i kano? Stans kanoen midt på innsjøen, hiv ut snøret, len deg tilbake og la fisken komme til deg, oppfordrer SiO.

Men ikke alle har kano:

– Men det kan du for eksempel låne på Bjørnholt gård. De leier ut kanoer rett ved innsjøen Bjørnsjøen i Nordmarka. Det koster 300 kroner for en dag, eller 150 kroner per pseron. Fra Bjørnsjøen kan dere padle til Kikutstua, anbefaler SiO videre.

– Spør om å få låne!

SV-politiker og beboer i Nordre Aker, Hanne Lyssand, har testet ut kanotur i Marka, i fjor sommer.

– Det kan anbefales! Enten gjennom Nordmarka, eller bare å padle på et av de mange vannene i marka. Broren min har en sammenleggbar «OBOS»-kano, han kjørte oss til Mylla og hentet oss på Skar, vi brukte fire dager, men tre dager holder. Min erfaring er at folk som har utstyr er villig til å låne ut, det gjelder bare å tørre å spørre. Turutstyr svekkes mer av elde i boden enn av bruk, tipser Hanne.

Vakkert i Marka, fra Hanne Lyssands kanotur. Foto: PRIVAT

Sykkeltur med telt i Nordmarka

SiO tipser også om sykkelturer i Oslomarka.

– En perfekt liten sykkeltur er til Øyungen i Nordmarka. Om du ikke orker å sykle hele veien kan du ta 51-bussen til Skar. Fra busstoppet følger du en grusvei oppover bakken til du kommer til sørsiden av Øyungen. Her får du valget mellom en blåmerket sti enten langs nord/øst siden av vannet eller langs sør/vest siden av vannet. Her finner du mange fine teltplasser.

LES OGSÅ:

Turtips: Maridalens high fives

Så klart det er multer i Marka

Ikke en veldig fresh type å møte på å treningssenteret

I denne bydelen spiser de unge mest salat og trener mye

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse