Fokus på følelser

Line stiller seg gjerne opp ved siden av bildene mens de andre studerer resultatet.

Glad, sur, sint og lei seg. I Solemskogen naturbarnehage markerte barna Verdensdagen for psykisk helse på sin egen måte.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Line (5), Synve (3 1/2), Henrik (5) og Kaja (2) forsøker å vise fotografen noen av de ansiktsuttrykkene de kan.

Solemskogen: - Jeg synes det er viktig å fokusere på psykisk helse. Det er et svært aktuelt tema ettersom mange unge i dag stifter bekjentskap med psykiatrien i en eller annen form. Ettersom en mor i barnehagen er organisert i "Voksne for barn" har vi valgt vår egen vri, sier styrer i barnehagen Kristine Haugaard.

Ikke farlig

Følelser har stått sentralt i barnehagens markering. De har klippet ut ulike ansiktsuttrykk, malt bilder og laget masker ved hjelp av gassbind. Haugaard kan tydelig merke at de to siste ukene har gjort inntrykk på barna.

- De er flinkere til å oppdage når noen trenger trøst eller le sammen når noe er skikkelig morsomt. I tillegg vet de at det er greit å være litt sur og at litt sinne ikke er farlig, sier hun.

Barnas arbeider skal auksjoneres bort i løpet av dagen og noen har allerede lagt inn bud. Inntektene skal uavkortet gå til organisasjonen "Voksne for barn" som arbeider under slagordet "Ta barn på alvor!".

- Vi vet jo ikke sikkert hvor mye penger som kommer inn ennå, men det er heller ikke det som er viktigst. For meg handler det om å gjøre barna oppmerksomme på temaet og være med på å skape forståelse i forhold til psykisk helse, påpeker hun.

Sterke farger

Line (5), Synve (3 1/2), Henrik (5) og Kaja (2) har satt seg på en krakk rett på utsiden av barnehagen. Line og Synve synes det har vært morsomst å lage masker, mens Henrik likte å lage bilder. Kaja på sin side lyser av stolthet over bildet hun og de andre på småbarnaavdelingen har laget.

- Det er mange forskjellige farger på det. Både rødt, gult og blått, smiler den unge kunstneren.

- Det var morsomt å lage de sure ansiktene, men de blide er best, sier Henrik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse