Folkevandring til fortiden

Frøya Eriksen (fra venstre), Dennis Nummedal Baltaci og Sigurd Eriksen testet selvlagde hoppetau.

Barn sjekket gamle dagers levekår på Maridalen Bygdetun, blant annet ved å lage hjemmelagede hoppetau.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2009 kl 11:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

En rulletobakkarbeidende fagdommer observerte hesteskokastingen.

Se bildet større

Kaffekyndige produserte 120 liter skaukaffe.

Se bildet større

I strålende sommervær observerte barna Maridalens historiske perler fra hestevogna. Foto: Anders Jørstad

MARIDALEN: Oppover grønne enger i strålende sommervær kunne man skue den reneste folkevandringen i retning Bygdetunet og årets pinsearrangement sist mandag. Vafler og pølser, vogntur med gampen og hesteskokasting var noen av trekkplastrene for søskenparet Frøya (5) og Sigurd (3) Eriksen.

Se flere bilder her!

Hesteskokastere

Etter gamlemåten og med føringer fra fire budeier, produserte søskenparet Eriksen to fargerike hoppetau ved å hekle filleryer. Da Frøya satte seg på vogna til gampen Princess for en tur ut på 800 år gamle skogsveier, nektet den uredde femåringen å la moren få bli med.

- Jeg synes det er mer spennende å dra alene uten mamma, forklarer hestevognpassasjeren. At gampen valgte å sette inn høygiret et stykke inne i skogen, synes Frøya bare var moro action.

Mange barn ønsket å teste sine talenter som hesteskokastere. Tord Meyer-Vikaskag (10) gikk her av med seieren og kunne ta med seg en dekorert hestesko hjem til premiesamlingen.

Skaukaffedrikkere

Til det sjette pinsearrangementet i rekken kunne ildsjelene - som til daglig pleier Maridalens historiske perle registrere et rekordstort oppmøte.

- Under åpningen klokken tolv var det fult på gården. Det har gått med 50 liter vaffelrøre, 120 liter skaukaffe, forteller Roy Andersen.

Skaukaffen er kokekaffe tilberedt i svartsotete kjeler med brennende vedkubber under grillristen som varmekilde. Masse redskaper fra 1800-tallet fanget også de mange besøkendes interesse.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse