For en magisk kulturnatt ved Akerselva!

Iscenesatt av Frysja Kunstsenter. Med flere hundre mennesker som benket seg sammen til utekino og med fantastisk kul og flott musikk av Bugge Wesseltoft og Molvær.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.09.2017 kl 15:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Faklene lyste opp veien ned til Frysja Kunstsenter og Oslo Kulturnatt, fredag. Folk strømmet på, flere og flere fant veien ned til mursteinsbygningene nedenfor Teknisk Museum og ved Akerselva, ved Frysja Kunstsenter.

Se bildet større

Frysja Kunstsenter ved Akerselva. FOTO: GRO ENGEBRETSEN/FRILUFTSSIDEN.COM

For fredag var Oslo Kulturnatt - kulturnatten over alle netter Og med mange arrangementer rundt i hele hovedstaden. Oslo kulturnatt arrangeres av Kulturetaten, Oslo kommune i samarbeid med byens kulturliv, institusjoner, organisasjoner, kunstnere, artister og næringsliv.

– Med Kulturnatten ønsker vi å synliggjøre hvor mye og hvor mye bra kulturaktivitet det er i Oslo. Det er en mulighet for Oslo-folk å bli kjent med byen sin, og for tilreisende til å bli kjent med hovedstaden. Vi vil senke terskelen for å oppsøke kulturinstitusjoner, og forhåpentligvis bidra til at flere oppdager byens brede og smale tilbud, står det på Kulturnattens egen hjemmeside.

Heidundranes arrangement

Se bildet større

Bål, solbærsaft, god og magisk stemning ved Frysja Kunstsenter, fredag. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Frysja Kunstsenter inviterte til et heidundranes arrangement med utekino og musikk - les hele saken her.

Og ikke minst den fredagskvelden - været viste seg fra sin beste høstside.

– Det er lov å ha flaks, sier kunstner og pådriver for det flotte arrangementet med utekino og musikk ved Frysja Kunstsenter, Nanna Melland, på telefon til lokalavisa dagen derpå.

Flere hundre folk benket seg ned ved mursteinsbygningene, med stoler, pledd, lommelykter, og annet.

Kunstner Nanna Melland ønsket velkommen, spellemannsprisvinnerne Jens Christian Bugge Wesseltoft og Nils Petter Molvær, som også bruker lokalene ved Akerselva, var klare i musikkteltet.

Se bildet større

Nils Petter Molvær og Jens Christian Bugge Wesseltoft fra fjorårets intimkonsert ved Akerselva og ved Frysja Kunstsenter. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For en kveld!

Og for en kveld det ble der nede i mørket, med lerret, stumfilm og herlig musikk. Bål og solbærtoddy til 10 kroner koppen.

Se bildet større

Flere hundre møte opp ved Akerselva ved Frysja Kunstsenter, fredag kveld, for å få med seg veldig dyktige musikere, Bugge Wesseltoft og Molvær, og ikke minst utekino og Noseferatu - med en dæsj Dracula. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Filmen snurres i gang, den unge John Hutter, en suksessfull eiendomsmegler, blir bedt av sin sjef om å reise til Transylvania for å treffe grev Orlok. Hutter ankommer Transylvania, og får flere illevarslende tegn og advarsler fra landsbyboerne i traktene om Grev Orlok, hans klient.

Han reiser likevel til grev Orloks slott, og det meste går etter planen, helt til han under en middag uheldigvis skjærer seg selv i tommelen. Synet av blod gjør Orlok vill og han forsøker å suge blodet til seg...

Se bildet større

Grev Orlok. FOTO: FOTO: Murnau stiftung

Det bør nevnes at Grev Orlok ble spilt av Max Schreck - eller Max Skrekk (!).

HER KAN DU LESE MER OM FILMEN OG FILMHISTORIEN

Tenker ut nye ideer

Melland forteller at gårsdagen virkelig inspirerer til mer moro ved elvebredden.

– Jeg sitter akkurat nå og tenker på en ny ide, forteller hun litt hemmelig.

– Dette må jo ha vært en suksess! Men kunne aldri ha vært gjennomført uten de mange gode kreftene og dugnadsinnsatsen fra alle som bidro. Det var virkelig en god kjerne som dro dette iland, sier hun.

Sært

Og arrangørene var naturligvis spente i forkant av arrangementet.

– For det er jo sært, med en eldgammel stumfilm som går langsomt fremover. Hvor mange kommer til å gå før filmen er ferdig? Men det var jo nesten ingen som gjorde, og vi fikk masse positive tilbakemeldinger etter filmen. Film og musikk passet hverandre veldig fint, det ene tok ikke over for det andre, sier en fornøyd Melland.

– I tillegg så flott at så mange kom til oss, for å se utekino! På en kveld hvor det ble arrangert så mye mange steder i regi av kulturnatten - det kokte jo i hovedstaden. Ja dette var virkelig moro, sier Melland videre.

LES OGSÅ: Oslo Kulturnatt - ikke bare for de voksne - barna ble med på skulpturverksted.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse