– Fordi vi bryr oss, nemlig!

Rebecca Valldal (9) og Mikael Grønn (10) stoppet mange turgåere på Sognsvann i helgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I en uke gir norske speidere alt i solidaritet med krigsrammede barn på Sri Lanka. Det fikk turgåere oppleve på Sognsvann i helgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2008 kl 16:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Christoffer Brateng Delgado (10).

Se bildet større

F.v.: Christoffer Brateng Delgado (10), Rebecca Valldal (9), Mikael Grønn (10), Kenneth Pedersen (9), Samuel Ramberg (7), Werner Fresvig (10) og Stein Elgethun (10). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

SOGNSVANN: I helgen gikk startskuddet for Speideraksjonen 2008. I strålende vårvær hadde speidere fra 1. Vålerenga speidergruppe tatt turen til Sognsvann.

Kaker for gaver

Med hjemmebakte kaker og boller, gul og rød saft, og innsamlingsbøsser like blå som himmelen over dem, ivrer speiderne mellom store og små som har lagt søndagsturen rundt vannet.

– Dere kan gi så mye dere vil, og så ta med dere kaker og saft, smiler Rebecca Valldal (9) til to turgåere, og strekker armen frem.

– Dette er et flott initiativ, svarer Kristin Hollingdale, og legger penger på bøssa.

– Bedre samvittighet

– Jeg har i hvert fall 350 kroner oppi her, jubler Christoffer Brateng Delgado (10) og rister på bøssa etter å ha fått donert en hundrelapp.

– Jeg tenker at hvis jeg hadde bodd på Sri Lanka, og noen speidere i Norge hadde samlet inn penger, så hadde jeg blitt glad og lykkelig, sier Samuel Ramberg (7) fornøyd.

– Det er ganske gøy, for det er mange som vil gi penger. Også får vi bedre samvittighet når vi viser at vi bryr oss, mener Stein Elgethun (10).

Fem millioner

Speideraksjonen er Norges Speiderforbunds årlig innsamlingskampanje, i samarbeid med Flyktninghjelpen. Siden samarbeidet startet i 2004 har speiderne samlet inn i overkant av fem millioner kroner til Flyktninghjelpens arbeid for mennesker på flukt, blant annet i Uganda og Sri Lanka.

– I aksjonsuken fra 19. til 27. april jobber speidere over hele landet iherdig for å samle inn penger, blant annet til et aktivitetshus for barn og ungdom i et av de mest krigsherjede områdene på Sri Lanka, der situasjonen har forverret seg i løpet av det siste året. I fjor samlet vi inn rundt 1,1 millioner kroner. Den norske regjeringen bidro med 100.000 til aksjonen, noe som viser at speidernes innsats blir satt pris på, forteller Karen Johanne Strømstad, generalsekretær i Norges Speiderforbund.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse