Fra kranselag til pølsefest

Det var få som klagde da pølser sto på lunsjmenyen.

Rundt 580 elever ved Tåsen skole stilte seg i kø da entreprenørselskapet Backe og Undervisningsbygg bød på pølser på fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2008 kl 11:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Venninnene Johanne (6) og Selma (5) nøt maten i solen.

Se bildet større

Olav Emil (6), Nicolaus (5 1/2) og Henrik (6) syntes pølsene smakte.

Se bildet større

Til tross for at alle elevene var lystne på pølser sto de som perler på en snor. Foto: Elisabeth c. Wang

TÅSEN: – Dette er helt strålende! Og kokkene synes jeg virkelig fortjener ros. De jobber på spreng her nå, smiler rektor ved skolen Trond B. Karlsen og titter bort på flere av de ansatte i Backe som for anledningen har fått på seg hvert sitt Leiv Vidar forkle.

Krans eller filledukke

Ordet kranselag stammer fra en gammel byggetradisjon som gikk ut på at byggherren spanderer en fest på snekkerne når huset var under tett tak. Dersom bygningsarbeiderne var fornøyde, satt de opp en krans eller busk i mønet på huset. Var de ikke fornøyde vanket det en filledukke.

Vi diskuterte det litt frem og tilbake og falt på forslaget om en real pølsefest på skolen. Heldigvis fikk vi med oss Leiv Vidar på laget og da var det hele i gang, sier prosjektleder Jan-Tore Jørgensen i entreprenørselskapet Gunnar M. Backe.

Godt samarbeid – Det er mye å tenke på under en slik totalrehabilitering. Det er mye logistikk. Men så langt har alt gått svært bra, sier han.

En pølse og en veps

Johanne (6) og Selma (6) koser seg med hver sin pølse i lompe i solen. De synes det hadde vært helt greit med pølser hver dag, eller i hvert fall nesten.

– Mmm, det var kjempegodt, men vi må passe oss litt for den vepsen som flyr rundt her. I sted satte den seg på pølsen til Selma, sier Johanne.

Også kameratene Olav Emil (6), Nicolaus (5 1/2) og Henrik (6) synes det var godt med pølser på en ellers ordinær torsdag formiddag.

– Det var skikkelig lang kø, men vi fikk nesten først. Og det var bra, for det står jo veldig mange der borte, sier Henrik og titter bort på en skolegård fylt til randen av pølseglade barn.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse