Fra Ullevål til UKErevyen

Fra venstre: Jonatan Asplin, Hege Grøndahl, Jan Fredrik Tønnessen, Vibeke Rita Rasmussen og Eirik Sønstebø. Foto: Stål Ulvin Garberg

Jan Fredrik Tønnesen (22) fra Ullevål Hageby står på scenen når UKErevyen ved Norges Handelshøyskole i Bergen braker løs 21. februar.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Bergen/Nordre Aker: Han er ikke alene om å være fra Tigerstaden. Også aktørene Eirik Sønstebø (20), Jonatan Asplin (20), Vibeke Rita Rasmussen (21) og Hege Grøndahl (20) fra Ullern er med på laget som skal sette sammen årets hotteste showrevy.

Snur byen på hodet

- Jeg har ikke vært med på noe lignende tidligere, men føler likevel at jeg absolutt har noe å bidra med i denne revyen. UKErevyen er kåret til Norges beste studentrevy tidligere og med to høyt kvalifiserte instruktører på laget i tillegg til solide aktører håper jeg og tror dette vil bli bra, sier Tønnesen.

UKEN er Vestlandets største studentfestival og arrangeres hvert partallsår. Studentene ved Norges Handelshøyskole setter opp revy, arrangerer konserter og snur byen på hodet i tre uker til ende. Revytradisjonen har sitt utspring fra 1947. Når UKEN 08 går av stabelen vil over 900 studenter arbeide hardt for å skape en minneverdig kulturfestival og spre glede til Bergen, Norge og verden for øvrig.

For kort tid siden var de i alt ni aktørere på seminar i Oslo, hvor de blant annet møtte to velkjente komikere.

- Vi fikk møte Jonas Rønningen og Are Kalvø. Det var utrolig inspirerende. De er drevne i gamet og ga oss mange gode tips og råd for å få revyen så bra som mulig.

Og når sceneteppet går opp kommer familie og venner selvsagt til å være til stede.

- Jeg synes det er utrolig hyggelig at familie og venner tar turen vestover for å gi meg litt støtte. Det er en tradisjon at man får besøk rundt de tider. Da fylles gjerne universitetet til randen, humrer han.

Høyt nivå

Men det slutter ikke med lokale ansikter der. Også revysjefen, Fredrik Brede Lonnecken, kommer fra Oslo og Røa. Han lover et høyt nivå og mye sang og dans.

- Det er litt spesielt denne gangen, fordi det ble plukket ut flere jenter enn gutter på siste audition. Det var med andre ord svært høyt nivå blant jentene. Aktørene utgjør en fin blanding av alt fra første til sjette kull ved skolen og det er selvfølgelig bra, sier han.

I løpet av UKErevyen i 2006 ble det solgt 6500 billetter. Det ønsker revysjefen å slå i år.

- Vi har et mål om å selge 8000 billetter i løpet av tre uker, og det håper vi går greit. Dette er showrevyen det ikke går an å gå glipp av, avslutter Lonnecken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse